După ce acum câteva zile a fost exclus din cadrul celei de-a XI-a ediție a spectacolului Potcoava de Aur, care va avea loc astăzi, 10 decembrie, Cătălin Josan vine cu un îndemn către toți artiștii, participanți la concert. Interpretul își îndeamnă colegii de scenă să se alăture recitalului improvizat care va avea loc după eveniment, în semn de solidaritate.


„Suntem copleșiți de numărul mare de artiști care ne-au anunțat că boicotează Potcoava de Aur în semn de solidaritate cu mine și Pasha Parfeny, în urma excluderii noastre din concert. Practic, spectacolul nu ar mai avea loc. Chiar și așa, asta ar însemna că puterea câștigă. Pentru că toți oamenii care ar trebui să se adune astăzi la Palatul Național sunt oameni frumoși care nu susțin această guvernare toxică. Să ne certăm între noi ar însemna să uităm cine este vinovat”, a menționat Cătălin Josan într-o postare pe pagina sa de Facebook.
„Este nedrept ca artiștii și spectatorii,  să fie penalizați pentru cenzura impusă de cei apropiați regimului. Nu le vom permite să-i murdărească. Și, cu atât mai mult, nu le vom permite să ne certe. De aceea, încurajez artiștii să fie uniți împotriva acestor persecuții și să NU boicoteze Potcoava de Aur, pentru că supărarea noastră nu trebuie îndreptată spre nimeni altcineva decât spre regimul criminal de la guvernare”, a adăugat interpretul.
15385461_1346987241999697_581066820746775958_o
Cântărețul a anunțat, totodată, că nu va renunța atât de ușor la posibilitatea de a face parte din concert:
„Astăzi, eu și Pasha vom cânta pentru publicul de la Potcoava de Aur, și nu numai. Nu vom urca pe scena Palatului, ci vom fi alături de oamenii care și-au dorit să ne vadă. Astfel, artiștii, spectatorii, presa liberă și toți cei care doresc să se solidarizeze cu noi și să ne susțină, vă așteptăm la un recital improvizat, post-concert. Acum trebuie să dăm dovadă de unitate. Noi toți – artiști, spectatori, oameni de afaceri, jurnaliști, avocați, etc. – împotriva lor.”
Amintim că, anul trecut Cătălin Josan a cântat în cadrul concertului „Potcoava de Aur” piesa „Cântec de Unire”, melodie la care sala a aplaudat minute în șir și pe care a cântat-o împreună cu artistul. Cătălin Josan este primul interpret din categoria celor lansați recent căruia i s-a acordat acest trofeu. 
Foto: Facebook.com