Sprecialitatea din cartofi, a cărei rețetă o veți vedea mai jos, mai este cunoscută și după denumirea de „Duchess Potatoes” sau „Fancy Mashed Potato Swirls”. Reprezentâd un fel de mâncare regesc, „vârtejurile” din pireu de cartofi se prepră foarte simplu și nu necesită ingrediente speciale, ci doar un mod special de modelare a formei.

Felul original de preparare a pireului de cartofi necesită următoarele ingrediente: 

– cartofi fierți

– sare și piper

– două gălbenușuri de ou

– unt topit

– nucă de muscat, dacă doriți o aromă deosebită

Mod de preparare: 

Cartofii fierți se vor curăța de coajă și se vor mesteca bine, cu ajutorul unui făcăleț. Adăugați în pireu untul topit și gălbenușurile de ou, după care – sarea și condimentele. Ingredientele se vor amesteca foarte bine, cu ajutorul unei linguri, fără ca să lase boțuri.

1

Cu ajutorul unei pungi pentru „injecții”, pireul obținut se va turna sub formă de mici spirale, pe o tavă tapetată cu hârtie pentru copt.

2

Spiralele se vor coace suficient, dacă vor fi introduse într-un cuptor preîncălzit la 190 de grade Celsius, pentru 20 de minute.

3

Garnitura se va servi caldă, cu un sos preferat, smântână sau o specialitate din carne.

Everyday Food prezintă o rețetă preparată din ingrediente similare, însă printr-o tehnică diferită:

Foto: captură video, thepioneerwoman.com

Distribuie articolul: