Fie că îi servești pe post de garnitură sau mâncare de sine stătătoare, trebuie să faci măcar o dată, primăvară, această rețeta delicioasă!

Ingrediente:

500 g cartofi noi

70-80 g unt proaspăt

1 legătură mărar

câteva fire de pătrunjel verde, sare, piper

Mod de preparare:

Alege cartofi noi cât mai mici, pune-i 5 minute într‑un castron cu apă călduță. Curată-i. Dacă unii cartofi sunt mai mari, se taie în jumătăți sau în sferturi. Spală-i și lasă-i la scurs pe un șervet absorbant. Pune-i într-o oală cu apă și o jumătate de linguriță de sare. Lasă-i la fiert doar pe jumătate, 15- 20 de minute. Scurge de apă în care au fiert și răstoarnă-i într‑o tavă pentru copt. Adaugă untul cubulețe și presară piper. Amestecă ușor cu o lingură de lemn să se acopere toți cartofii cu un strat de unt.

Pune-i în cuptorul bine încins și coace-i la foc iute, până se rumenesc frumos, aproximativ 20 de minute. Scoate-i din cuptor și presară imediat deasupra mărar și pătrunjel verde, tocate fin. Se servesc imediat cu salate de sezon și sos de smântână sau iaurt.

Sursa

 

Distribuie articolul: