Promovează tradițiile, obiceiurile și imaginea Republicii Moldova în întreaga lume. Din necesitate de autodeterminare națională și mândrie cu rădăcinele sale, Nata Albot a creat o carte de recete autohtone în limba engleză. Prin intermediul cărții toți pot afla mai multe despre cultura și varietatea bucatelor moldovenești.

Nata Albot se bucură de o nouă realizare, cartea „Eat Like Moldovans” a câștigat locul întâi în categoria sa națională: BEST EASTERN EUROPE CUISINE. Recent a primit o scrisoare oficială din partea juriului prestigiosului Concurs „Gourmand World Cookbook Awards”, în care este invitată la următoarea etapă a concursului.

15697524_10209779845084664_5220941938937563809_n-1

„Un lucru bucură tare, că ei acolo, printre sutele de cărți întrate în concurs, au decis că Moldova există pe harta culinară a lumii. Cine știe, poate la anul dau năvală mii de gurmanzi să ne guste bucătăria”, scrie Nata Albot pe pagina sa.

Nata Albot despre cartea sa: „Nu știu dacă mai este o carte scrisă de moldoveni care să fi ajuns acolo unde au mers rețetele mamei mele”

nata-si-fetele

Urmează să lupte pentru marele premiu cu câștigătorii din alte țări, rezultatele vor fi anunțate la finele lunii mai în cadrul unei ceremonii oficiale organizate anual.

Sursa/Foto: nataalbot.md

Distribuie articolul: