Cartea de Aur a Basarabiei și a Republicii Moldova, scrisă de economistul Denis Roșca, a fost recunoscută drept cea mai bună cercetare științifică din 2016 în cadrul Science Slam al Academiei de Științe din Moldova. În carte se prezintă scurte date biografice ale celebrităților din toată lumea cu origini moldovenești. Din ea aflăm că profesorul lui P.I.Ceaicovski este născut la Ofatinți, Râbnița.

Tot din cartea de aur afli cine din basarabeni a participat la proiectarea automobilului Ferrari, cine a devenit Doctor Honoris Causa în 48 de universități ale lumii sau ce basarabean a inventat helicopterul! O colecție de peste 1800 de biografii ale oamenilor născuți la noi sau cu rădăcini basarabene merită o traducere în limba engleză. Autorul a făcut o lucrare titanică, fără ajutorul nimănui, a cercetat mii de documente ca să ne ofere informații surprinzătoare. Cheltuielile pentru publicarea versiunii în limba română au fost acoperite chiar de el. Acum însă Denis Roșca are nevoie de ajutorul nostru. A lansat o campanie de colectare a fondurilor pe platforma guvern24.md. Persoanele care doresc să procure Cartea de Aur / Human Heritage au ocazia să o cumpere în avans și să beneficieze de o reducere. Prețul unei cărți va fi de 45 de euro, în cazul procurării în avans va fi de 40 euro.

Pentru cartea în limba română am mers pe cont propriu însă în limba internațională deja trebuie privită ca brand de țară. Toate instituțiile statului au ocazia să comande o anumită cantitate de cărți, astfel nu se pune povara pe un singur minister în finanțare. Avem experiența ambasadei Republicii Moldova în Canada, unde Cartea de Aur a fost utilizată drept cadou/carte de vizită a țării noastre în relația cu diaspora, dar și în calitate de cadou de rămas bun pentru ambasadorii acreditați în RM”, a explicat Denis Roșca pentru Ea.md.

 Nu fi indiferent! Contribuie cu o donație, ca să afle întreaga lume despre talentele născute pe teritoriul țării noastre sau cu rădăcini la noi acasă.

Distribuie articolul: