Sărbătorile de iarnă sunt un prilej frumos pentru escapade alături de familie ori prieteni. Dar, se pare că, unii nu ratează ocazia să păcălească potențialii vizitatori, doar ca să facă un ban în plus. Cum se face una ca asta, vezi mai jos. 

Atenție unde și cum vă rezervați cazarea pentru vacanța de Crăciun și Revelion!  Și asta pentru că este posibil să picați într-o capcană. Cea a escrocilor care preiau poze la întâmplare, după care postează anunţuri pe internet şi încasează avansul, scrie Digi24.

În Maramureș, spre exemplu, era oferită spre închiriere o pensiune pentru suma de șapte mii de lei românești, numai că fotografiile, postate în anunțul respectiv, aparțin unei pensiuni din Moieciu de Sus, judeţul Braşov. Proprietarul a rămas stupefiat când a găsit poze cu pensiunea lui într-o ofertă de Revelion postată de un necunoscut pe un site de mică publicitate.

Administratorul din Moieciu a sesizat că pensiunea lui este scoasă la închiriere, ca fiind o unitate de cazare din Maramureș, la data de 26 noiembrie. A fost cel care a sunat la acel număr de telefon și a vorbit cu o persoană care se pretindea a fi proprietara pensiunii și care i-a pus în vedere faptul că pentru trei zile, de Revelion, prețul de închiriere a întregii pensiuni este de șapte mii de lei românești. Aceeași persoană i-a solicitat un avans de 3.500 de lei, jumătate din prețul chiriei, într-un anume cont.

Evident, administratorul unitații de cazare din Moieciu de Sus a reclamat imediat la Poliție, iar acum anchetatorii sunt cei care încearcă să dea de urma autorilor acestei înșelăciuni.

Iată de ce înainte de a a rezerva o cazare la o pensiune, fii atent la fiecare detaliu și nu achita avansul până în momentul în care ești sută la sută sigur de opțiunea în cauză. O notă mai sporită de atenție nu are decât să joace în favoarea ta.

SURSA: AGORA