Dacă semănăm câtuși de puțin, afirmațiile de genul titlului de mai sus te scot din sărite. Știu că ai vrea că lista de calități pe care le iubește un bărbat la ține să înceapă cu inima ta mare și să se termine cu sclipirile de geniu per secundă, dar adevărul științific vine să ne spună că masculii se concentrează și pe altele.

Figura de clepsidră

Asta nu e vreo noutate.Venus din Milo, Marilyn Monroe și Kim Kardashian s-au bazat tot pe asta pentru a ajunge la adorație în masă, fiecare în felul ei.

Bărbații sunt creaturi vizuale, trebuie să le placă de ține fizic pentru a se bagă în chestii serioase, gen o conversație la bar sau un mers în tandem, spre altar. Tot ce e cuprins între cele două acțiuni pornește de la o privire.

Ce nu știam însă e că privirea respectivă, chiar și de câteva milisecunde, e extrem de precisă și ține de matematică de fapt. Barnaby Dixson, specialist în antropologie, spune că ochiul bărbatului se oprește mereu la mijloc și preferă o proporție anume între șolduri și talie. Se pare că formulă magică are în vedere o talie care măsoară 70% din circumferința șoldurilor.

Un asemenea raport îi da semnal automat creierului masculin și spune sus și tare  femeia este fertilă și capabilă -i dea urmași sănătoși, cu șanse mari de supraviețuireDaasta contează încă pentru creierul uman. V- spune exact care e procentul în care contează asta pentru mine, dar mai bine trecem cu vederea.

O voce mai subțirică

Bărbații preferă o voce mai pițigăiată, mai ascuțită pe alocuri, pentru că asta ii duce cu gândul la vârstă mai tânăra a femeii în cauza. Plus că o voce suavă și subțirică vine mai degrabă la pachet cu un corp la fel, nu? Sunt șanse mari că mintea lor să facă o asemenea asociere.

Par sănătos și dinți mari

Tot la fertilitate și sănătate ne întoarcem. Adevărul este că și nouă ne place părul nostru tot așa, sănătos, bogat și strălucitor, deci nu i-aș judecă prea aspru pe bărbați. La partea a două, însă,  intră și zâmbetul și frecvența cu care-l folosim, doamnelor, eu cred că asta încearcă să ne transmită.

Mai puțin machiaj

Vă mai miră că s-a făcut un studiu și pe tema asta? N-ar trebui. Se pare că bărbații preferă cu până la 40% mai puțin machiaj pe tenul de domniță. Ce nu știu ei este că și noi ne-am prins de această preferință și tocmai de aceea „the no make-up make-up” e in trend de ceva timp. (HA!)

Roșu

Pe buze sau bluze, culoarea asta nu dezamăgește la atras atenția în masă. Nici în rândul bărbaților, și nici, evident, în regnul animal.

Având în vedere că aspectele științifice de mai sus sunt atinse în proporții destul de mari de majoritatea femeilor, zău că nu mi-aș face griji în privința viitorului nostru ca specie.

Sursa: andreearaicu.ro

Distribuie articolul: