Nu prea ai idei ce să gătești pentru prânz sau la cină? Încearcă o budincă de conopidă rapidă, dată la cuptor! Folosești ingrediente puține și ieftine și îți iese o budincă sărată bună de te lingi pe degete!

Poți servi budinca de conopidă caldă, însă e la fel de bună de servit și odată răcită, ca pe o gustare sau aperitiv.

Ingrediente:

  • o conopidă (cca 800 g)
  • 400 g iaurt
  • 3 ouă
  • o legătură mărar
  • 150 g brânză sărata
  • un praf sare

Preparare:

1. Spală, rupe buchețelele de conopidă unele de celelalte și opărește-le pentru câteva secunde, apoi scoate-le cu o spumieră.

2. Așază inflorescențele de conopidă într-o tavă de cuptor, cu buchețelele în sus. Încearcă să nu lași spații mari între bucățelele de legume.

3. Deasupra buchețelelor de conopidă, toarnă compoziția obținută din baterea ouălor cu iaurtul, brânza rasă, praful de sare și mărarul tocat fin.

4. Dă budincă de conopida la cuptor pentru circa 35-40 minute, la 180 de grade, sau până ce budincă de conopidă s-a rumenit bine.

SURSA

Foto: Google.com

Vezi și: Maioneza vegană, un dressing perfect pentru salate! Iată cum o prepari

Distribuie articolul: