Bruschetele cu roșii și usturoi se prepară numaidecât și sunt o gustare ideală pentru o petrecere la grătar, în miezul verii. După rețeta asta clasică le prepari în 10 minute maxim și le servești imediat.

Ingrediente:

  • o baghetă
  • 4 roșii
  • 1/2 ceapă roșie
  • un cățel de usturoi
  • o mână frunze de busuioc
  • 1 linguriță oregano
  • 2 linguri ulei de măsline sare piper.

Preparare:

Toacă roșiile cubulețe sau în patru dacă sunt roșii cherry, iar ceapa, usturoiul și busuiocul cât mai fin.

Combina toate ingredientele și asezonează cu uleiul de măsline, sarea și piperul.

Feliază bagheta în diagonală, încât să-ți iasă felii cât mai lungi. Unge-le cu puțin ulei de măsline și, fie prăjește-le cum ai prăji în mod obișnuit pâine, fie dă-le la cuptorul încins pentru 4-5 minute, să se rumenească.

Așază compoziția pe feliile de pâine prăjită și servește bruschetele.

SURSA

Foto: La Cucina Italiana

Vezi și: Cheesecake cu zmeură – desert divin, gata în 30 minute!