În locul banalului piure, alături de preparatul principal, servește niște brioșe de cartofi cu cașcaval delicioase. Rețeta e simplă și ușor de pus în practică, chiar și de începători.

Ingrediente:

  • 3 cartofi medii
  • 1 ou
  • 50 g cașcaval
  • 3 linguri făină
  • 200 ml lapte
  • 1 lingură unt
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță condimente italiene
  • sare, piper

Preparare:

1. Fierbe cartofii până îi poți pătrunde cu furculița ușor, apoi zdrobește-i cu untul, laptele, sărea și piperul, ca pentru piure.

2. Incorporează făina, bicarbonatul, condimentele, 1/2 din cantitatea de cașcaval râs și oul.

3. Odată omogenizată compoziția, toarn-o în forme de brioșe unse cu unt sau tapetate cu hârtie de copt specială pentru brioșe. Deasupra lor presară restul de cașcaval râs.

4. Da brioșele de cartofi la cuptor pentru 20-25 de minute, la 170 de grade, sau până când se rumenesc frumos.

5. Servește-le ca atare sau ca pe o garnitură, alături de un fel principal.

Poftă bună!

Sursa: retetepractice.ro

Vezi și: Pâine prăjită franceză – deliciul dimineții

Distribuie articolul: