O rețetă simplă și versatilă, care e suficient de aspectuoasă pentru a fi servită când ai musafiri și accesibilă, pentru un weekend în familie. Brioșele pot fi preparate alternativ cu broccoli, care în acest caz va trebui fiert și trecut prin blender. Pentru 12 brioșe:

Ingrediente:

  • Pentru aluat:
  • 3 ouă
  • 200 gr de făină
  • 100 gr de unt
  • 100 gr smântână
  • ½ plic de praf de copt
  • 2 lingurițe de miere

Pentru umplutură:

  • 400 gr de spanac (o pungă de spanac congelat)
  • O ceapă mică
  • 2-3 căței de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • Sare
  • Brânză feta sau cașcaval, pentru decor

Mod de preparare:
Se curăță și se taie mărunt ceapa și usturoiul, care se călesc în ulei. Se adaugă spanacul și se sărează după gust, se mai lasă pe foc cca 5-10 minute, apoi se ia de pe foc și se lasă să se răcească.

Separat, amestecăm bine gălbenușurile cu sare, adăugăm untul, mierea și smântâna. Albușurile se bat spumă și se încorporează ușor, ca să păstrăm volumul. Făina o amestescăm cu praful de copt și o adăugăm atent, amestecând de jos în sus.

Verificăm dacă s-a răcit umplutura și o adăugăm la aluat. Forma pentru brioșe se unge cu unt și se toarnă cu lingura compoziția. La sfârșit punem pe fiecare brioșă câte o bucățică de brânză feta sau cașcaval, în funcție de preferințe.

Brioșele se coc la foc potrivit (180-200 grade C) timp de 20-25 de minute. Verificați cu o scobitoare dacă sunt gata – la nevoie, le puteți lăsa încă 5 minute. Sper să vă placă și să-mi spuneți cum v-au ieșit.

Poftă bună!

Distribuie articolul: