Dacă ești în căutarea unui desert de iarnă, ai nimerit bine! Avem pentru tine o rețetă delicios de dulce și aromată. Secretul stă în ingredientele de iarnă: portocale zemoase și aromate! Azi vei învăța cum să faci brioșe cu portocale și cremă de brânză.

Ingrediente brioșe cu portocale:

  • Faina 250 g
  • Zahar 160 g
  • Oua 2 medii
  • Unt 80 g
  • Portocale 160 ml suc proaspăt stors
  • Portocale coaja rasa de la un fruct
  • Praf de copt 1 plic

Ingrediente cremă de brânză:

  • Unt 80 g
  • Zahar pudra 100 g
  • Branza tartinabila 200 g

Preparare:

Se stoarce sucul din portocale după ce s-a spălat bine ceara de pe coajă. Puteți folosi portocale normale sau portocale roșii. La final, gustați sucul. Trebuie să fie mai mult dulce, decât acrișor.

Se amestecă, cu un mixer, untul și zahărul într-un vad. Când amestecul este cremos, se adaugă ouăle și se amestecă din nou.

Se adaugă sucul de portocale și coaja (dacă doriți). Se amestecă bine, se presară făina și praful de copt, se amestecă bine până când toate ingredientele sunt omogenizate.

Se pune hârtie în tava pentru brioșe. Se pune compoziție în fiecare hârtie, cu o lingură. Umpleți 3/4 din formă. Apoi tava se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade, timp de 15-20 minute.

Când brioșele sunt aurii, se scot din cuptor. Se lasă la răcit și se prepară crema.

Se pune zahărul pudră într-un vas, alături de untul la temperatura camerei. Se amestecă bine de tot până când aveți o compoziție cremoasă. Se adaugă crema de brânză și se amestecă bine de tot.

După ce ați făcut crema, o puneți într-un poș și decorați fiecare brioșă în parte. Puteți orna cu bucăți mici de fructe sau cu ciocolată rasă.

Sursa: Clickpentrufemei.ro

Vezi și: Reţeta supei studenţeşti. E foarte hrănitoare şi se prepară rapid

Distribuie articolul: