Brânzica glazurată de casă este un desert gingaș recomandat de antrenoarea de fitness Lilly Tonu. Se prepară ușor, cu ingrediente puține și sănătoase.

Decât o bucată de tort din magazin sau niște biscuiți, deja e mai bine un desert preparat acasă, consumat chiar și seara.

Cine și când se poate delecta cu acest desert fin?

Lilly Tonu: „Dacă persoana face sistematic sport, atunci fără griji poate consuma o brioșă, chiar și seara la un ceai, mai ales dacă este după antrenament. Se permite și înainte de antrenamente, și la dejun.  Dar… Acest desert rămâne un moment dulce de răsfăț și nu înlocuiește o masă sănătoasă.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Experimentele continua. Rețeta o scriu mai târziu, după ce ma eliberez.

Публикация от Lilly – Fitness /nutrition (@lilly_in_forma_mereu)

În procesul de menținere/slăbire puteți include o bucată în săptămână și să o savurați cu plăcere. Dar nu faceți abuz, chiar dacă are ingrediente sănătoase. Tot ce este sănătos, dar consumat abuziv – poate dăuna la un moment dat”, dezvăluie antrenoarea.

Iată cum prepari brânzică în glazură de ciocolată, după rețeta Liliei Tonu.

Ingrediente :

  • ciocolată cu un procent ridicat de cacao, de la 72%
  • brânză de vaci 5 linguri (de preferat de casă, dar se poate și din comerț)
  • smântână 2 linguri
  • miere 1 linguriță (se poate folosi alt tip de îndulcitor)
  • căpșune (sau alte fructe)

Preparare:

Amestecați într-un vas brânza, mierea și smântâna, folosind blenderul. Topiți ciocolata: într-o cratiță puneți apa la foc, deasupra căreia plasați o farfurie; tăiați ciocolata cât mai mărunt și puneți-o în farfurie și lăsați-o să se topească la aburi.

Pregătiți formele din silicon pentru brioșe. Cu o pensula din silicon ungeți cu ciocolată fierbinte formele pentru brioșe, având grijă ca stratul să fie grosuț.

Puneți formele în frigider. Când s-au întărit, umpleți forma cu sufleul din brânză, tăiați căpșuna felii și adăugați-le peste brânză. Prin aceeași metodă, astupați cu un strat generos de ciocolată, apoi le puneți din nou în frigider pentru câteva ore, să se întărească bine. Serviți desertul cu fructe, cafea sau ceai.

Savurați cu plăcere!!!

Sursa: Instagram.com