Dacă îți place să gătești, cu siguranță de fiecare dată ești tentată să încerci ceva nou și gustos. Iată cum poți prepara bomboane cu mango în condiții de casă.

Ingrediente (20 bomboane)

  • 150 grame mango uscat
  • 150 grame nuci
  • 10 curmale (fără sâmburi)
  • 20 grame semințe de cânepă
  • 30 grame fulgi de cocos
  • coaja de la 1 lămâie
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Se coc nucile la cuptor pe o foaie de copt, aproximativ 8-12 minute.
Se pune mango într-un bol și se acoperă cu apă caldă. Se lasă până se înmoaie (aproximativ 7 minute). Se scurge și se așează pe un prosop.
Se mixează bine nucile la blender, apoi se scot și se lasă deoparte.
Se mixează bine mango și curmalele la blender, până se obține o pastă fină, lipicioasă. Se adaugă apoi nucile, semințele de cânepă, nuca de cocos, coaja de limetă și sarea.
Când compoziția e omogenă, se scoate și se formează bile egale. Se rostogolesc prin nucă de cocos.
Se servesc imediat. Se pot păstra 3-4 zile la temperatura camerei sau 1 săptămână la frigider.

Pe lângă gustul său delicios, fructul de mango are numeroase beneficii pentru sănătate de care ar trebui să ții cont, printre care:

  • stimulează sistemul imunitar, datorită cantității mari de vitamina C și vitamina C;
  • îmbunătățește digestia și poate ajuta dacă suferi de constipație, datorită conținutului de fibre;
  • menține sănătatea ochilor, mulțumită vitaminei A;
  • scade nivelul colesterolului rău;
  • ajută la prevenirea cancerului de sân, colon, prostată și leucemie, mulțumită antioxidanților.

Sursa: Femeia.ro