Sabina Rusnac e o mămică precum multe altele, care își crește cu dragoste și atenție mare la alimentație un băiețel și o fetiță. Tânăra a înțeles că ceea ce face zilnic pentru familia și copii săi poate inspira pe alții și a decis să povestească pe larg despre asta într-un blog culinar. Aflăm de la ea rețete, secrete, totul despre alimente prietenoase copiilor și cum să-i motivăm să aibă un aport caloric maxim, dar și mese cât se poate de distractive. Așa a apărut Bobulverde.eu, iar Sabina ne-a dezvăluit într-un interviu de unde vine motivația și, mai ales, cum îi reușește totul atât de… apetisant.

„Încă din studenție am fost pasionată de nutriție și mâncare sănătoasă, iar asta se datorează cărților de rețete și remedii naturiste cumpărate de mămica mea, cărți cu care eu am crescut. Soțul, sora și prietenele mele au fost cei care m-au încurajat să postez online ceea ce gătesc pentru că este sănătos și nu în ultimul rând, gustos. Pe rețelele sociale, mai multe femei mă întrebau rețetele, unde pot să găsească anumite produse etc și de aici a apărut necesitatatea unui blog”, dezvăluie Sabina pentru EA.md.

Decizia pentru numele blogului s-a luat cel mai greu

„Ideea unui website a venit peste noapte și sinceră să fiu, nu a fost atât de greu să îl dezvolt, deoarece aveam foarte multe fotografii și rețete deja publicate pe Instagram. Mai mult a durat să decid cum să-l numesc decât să-l umplu.

Întotdeauna am mizat pe naturalețe, deaceea majoritatea fotografiilor postate pe blog sau pe rețele sunt făcute sincer, la pervazul terasei noastre. Bineînțeles că, atunci când dispun de mai mult timp, improvizez decoruri speciale pentru a pune în valoare mâncarea pregătită, iar asta îmi produce mare plăcere. Mi-ar place ca în viitor să fac un curs de artă fotografică culinară, dar la moment pozez mâncarea în funcție de emoțiile pe care vreau să le transmit”, ne-a mai declarat autoarea blogului Bobulverde.eu.

Tu cu ce mancare ai crescut si iti aduce aminte de copilarie? *********************************** Eu m-am nascut si am trait la sat. In diminetile de vara, ma trezeam si fugeam imediat prin gradina sa culeg dejunul. Deseori, el insemna niste rosii si o bucata de branza de oi, paine de casa si un ceai dulce. Asta putea fi dejun, pranz sau cina in zilele in care mamica nu reusea sa gateasca. Si acum, in timpul verii, aleg branza de oi proaspata – in defavoarea oricarei Mozzarella sau Feta. Unii vor zice ca e prea sarata, ca miroase, ca mai nu stiu ce… Dar pentru mine, e cea mai rapida gustare de vara si care imi aduce aminte de copilarie si de sora mea. Va trimit numai ❤💛💚🧡❤si un weekend frumos! _______________________________________________ Childhood food. Summer food: homemade sheep cheese & colorful tomatoes. #eatlikemoldovans #missing #childhood #snack #gustare #vara #romania #moldova #moldovamea #dor #retete #foodart #rainbowfood #eattherainbow #summervibes #cleaneating #educosano #vegetarian #branza #rosii #tomatoes #f52 #summerfood

O postare distribuită de S A B I N A R U S N A C ☘ (@sabinarusnac) pe

Nu poți scrie rețete fără să știi despre nutriție

„Majoritatea rețetelor vin din propria experiență de a combina ingredientele sănătoase într-un mod rațional, așa încât să avem maximum nutrienți într-o farfurie mică. E nevoie și de studiu, iar cunostintele în domeniul nutriției constituie un avantaj în crearea rețetelor sănătoase. Eu mi-am propus să fac niște studii în acest sens, referindu-mă la facultate sau master, însă mereu m-am informat despre obiceiuri și alimente sănătoase. De-a lungul timpului am citit cărți și sute de articole despre alimentație, am privit filme documentare și am asistat la seminare ținute de nutriționiști”, ne mai spune Sabina Rusnac.

Motto-ul meu este: “să nu ai așteptări prea mari, că să nu te dezamăgești”

„Nu mi-am pus obiective gigantice, recunoaște tânăra mămică. Tot ce-mi doresc la moment e să fac din Bobulverde.eu o enciclopedie de rețete sănătoase și articole utile pentru femeile din Republica Moldova și toate vorbitoarele de română. Un scop actual ar fi să dezvolt mai multe rețete valabile atât pentru maturi, cât și pentru copii, deoarece primesc zeci de mesaje de la mămici care sunt în căutare de rețete sănătoase pentru toată familia”, ne mai spune Sabina.

Și… cea mai frecventă întrebare este…

„Da, toți mă îndreabă cum reușesc și cu doi copii, familia, casă, blog, poze etc. Cred că asta e una din cele mai frecvente întrebări (zâmbește). Fiind mamă a doi copii mici, nu e deloc ușor să te dedici unui foodblog. Majoritatea fotografiilor cu mâncare le fac sub ochii curioși ai picilor mei, care abia așteaptă să „fure” ceva din farfurie, iar articolele le scriu când toată casa doarme (râde). Mă întreb și eu cum le voi reuși pe toate atunci când voi reveni la serviciu cu un program deplin, dar cred că o planificare eficientă a timpului mă va ajută să continuu acest proiect, creat dinr-o pasiune mare pentru alimentele valorificate sănătos”, a mai spus bloggerița pentru EA.md.

Sincer… caldura incepe sa-mi displaca…dar asa e vara, nu? Voi ce mancaruri preferati vara? Eu vreau mese lejere si reci. Azi, vroiam sa va dau in sfarsit reteta mult-cerutei budinci de branza insa nuu…. dupa mini-vacanta de 1 iunie, plina de inghetata, pizza si barbecue, va indemn sa mancati ceva usor si poate chiar de post. 🥗Faceti o mica pauza, macar o zi! Asa deci: un plic/wrap🌯 plin cu guacamole, salata fina, castraveti crocanti, rosie suculenta, morcov copt, falafel cu nuci si crema balsamica! A fost foarte bun si da, l-am mancat pe tot chiar daca la inceput ma indoiam ca-mi va reusi! 🤫🙈☺L-am servit impreuna cu un compot proaspat si s-a lipit de minune. Reteta Falafel cu nuci (chiftele de naut) Ingrediente: 300 gr naut fiert mixat la blender+3 lg apa 3 cepe verzi tocate 30 gr nuci macinate mascat 50 gr morcov ras fin 2 lg faina 1/2 lgta sare 1/4 lgta paprika iute 1/2 lgta curcuma (turmeric) 1/4 lgta piper negru si coriandru uscat 1/2 lgta usturoi pudra 1 lg ulei. V E G A N Amesteca toate ingredientele, formeaza bilute si coace-le la cuptor sau prajeste-le pe tigaie cu putin ulei. (de data asta eu le-am copt). Intinde o foaie de lavas, pune frunzele de salata ca baza sa nu permita sucurilor sa inmoaie turta, aranjeaza legumele (vezi storries) dupa plac si ruleaza. Taie in jumate si frige-le pe ambele parti pe tigaia incinsa cu putin ulei. Serveste imediat! 🌯 ________________________________________________ Vegan Falafel wrap with guacamole, cucumber&tomatoes, salad leaves, baked carrot and balsamic cream. #lunch #pranz #wrap #veganwrap #vegan #depost #localsmd #moldova #ashadetare #eatvegan #eatgreen #veggies #falafel #sanatos #healthy #healthyeatingpromoter #foodart #foodblog #foodartblog #mealideas

O postare distribuită de S A B I N A R U S N A C ☘ (@sabinarusnac) pe

Foto: Instagram.com/SabinaRusnac

Distribuie articolul: