De Crăciunul pe stil vechi vreau să vă propun prepararea biscuţilor de casă, care se fac foarte repede şi uşor. Reţetă pentru 60 biscuţi. Preţul total al biscuiţilor – 80 de lei

Ingrediente pentru biscuiţii de ciocolată

  • 250-300 gr făină
  • 200 gr ciocolată neagră
  • 100 gr unt
  • 150 gr zahăr
  • 3 ouă
  • Un plic de praf de copt
  • O lingură de cacao praf
  • 400 gr zahăr pudră

Ingrediente pentru biscuţii de cocos

  • 200 gr făină
  • 2 linguri de amidon
  • 150 gr zahăr
  • 3 ouă
  • 150 gr nuci pisate mărunt
  • Un plic praf de copt
  • Un plic zahăr vanilat
  • 4 linguri de smântână
  • 200 gr fulgi de cocos
  • 400 gr zahăr pudră

Mod de preparare
Pentru a prepara biscuiţii de ciocolată, pentru început topim ciocolata neagră la baie de aburi, împreună cu 100 grame de unt.

Scoatem amestecul de pe baia de aburi, omogenizăm compoziţia şi așteptăm să se răcească puțin, după care incorporăm pe rând câte un ou, amestecând continuu.

Adăugăm apoi zahărul, făina cernută, plicul de praf de copt și o lingură de cacao.

Amestecăm cu o lingură aluatul până la omogenizare. Îl punem imediat pentru 30 minute în frigider.
Pentru prepararea biscuiţilor cu cocos, amestecăm într-un vas toate ingredientele uscate, adică: 200 gr de făină cernută, 2 linguri de amidon, 150 gr de nuci pisate, 200 gr de fulgi de cocos, un plic de praf de copt și un plic de zahăr vanilat. Amestecăm totul bine.

Adăugăm 4 linguri de smântână şi ouăle bătute bine împreună cu 150 grame de zahăr.

Formăm câte 30 de gogoaşe din fiecare aluat şi le tăvălim în zahărul pudră abundent. Le punem în rola bine încinsă la 180 grade până ce biscuţii se coc, undeva 20-30 minute.
La fel pregătim şi biscuiţii din ciocolată .
Poftă bună!

Distribuie articolul: