Îți poți surprinde copilul cu o rețetă nu doar delicioasă, ci interesantă! Ursuleții care îmbrățișează alune sau migdale sunt ușor de preparat. Important e se ai la îndemână alune/migdale și forma potrivită petru tăierea aluatului.

Ingrediente pentru aluat:

Trei pahare cu făină;

O linguriță de sare;

Două lingurițe de praf de copt;

O cănuță de unt, topit la temperatura camerei;

Două ouă mari;

Două cești cu zahăr;

Două lingurițe de extract de vanilie;

15 grame de brânză ricotta proaspătă.

 

Pentru ”împlutură”:

Nuci caju, arahide, migdale, miez de nucă etc.

 

Mod de preparare:

Într-un bol, amestecă făina, sarea și praful de copt.

Zahărul, smântâna și untul se mixează bine într-un alt bol, apoi se adaugă ouăle, extractul de vanilie, sarea și se amestecă din nou. Se adaugă ricotta bine mărunțită, apoi din nou se amestecă.

Uniți cele două compoziții și amestecați până se obține o masă uniformă și elastică.

Aluatul obținut se întinde până când ajunge la grosimea de 1 cm.

Utilizând formele-ursuleț, se decupează ursuleții din aluat. După ce i-ați decupat, plasați-le nuci, alune sau miez de nucă și lipiți lăbuțele ursuleților.

Cuptorul se înfierbântă până la 180 de grade Celsius. Între timp, biscuiții se pun într-o tavă tapetată cu pergament.

Biscuiții se coc la cuptor timp de 25 de minute, până devin rumeni. Puteți decora urșii cu zahăr pudră.

Distribuie articolul: