Bijuteriile handmade nu au ieșit niciodată din modă și asta pentru că pot fi un cadou plin de simbolism pentru o persoană dragă. Nadia Cazacu Plugaru și-a descoperit pasiunea pentru frumos pe când era în concediu de maternitate. Spune că s-a inspirat de la o meșteriță din Turcia și că la început confecționa doar pentru familie ca mai apoi să stârnească interes.

Totul a început prin brodarea tablourilor și icoanelor, iar acum și-a îndreptat toată atenția spre cercei și coliere. Nadia ne-a povestit mai multe detalii despre pasiunea sa.

De când faci aceste bijuterii și cum ți-a venit ideea?

„Pasiunea pentru broderie a început încă din copilărie. În timpul liber brodam tablouri și icoane cu mărgele. Însă provocarea de a broda bijuterii este datorată unei meșterițe din Turcia, care m-a fascinat prin lucrările sale unice. Astfel, aproximativ cu un an în urmă a apărut dorința de a creea ceva neobișnuit și frumos pentru persoanele dragi.” 

Este mai mult un hobby sau deja a devenit o mică afacere?

„Fiind în concediu de maternitate, aveam puțin timp liber, așa că era mai mult un hobby. Am început prin confecționarea bijuteriilor familiei mele, persoanelor apropiate, iar cu timpul lucrările mele au trezit interes mai multor persoane, fiind un cadou unic la orice sărbătoare. Mai târziu am început să primesc comenzi și încet, încet s-a transformat într-o mică afacere.”

De unde te inspiri? Asculți dorințele clienților sau te lași condusă de imaginația ta?

„Mă inspir din natură și de la oamenii frumoși care mă provoacă să creez ceva unic. Majoritatea clientelor se conduc după lucrările mele doar modificind nuanțele sau ramele bijuteriilor. De aceea, mereu vreau să creez modele noi pentru că fetele să aibă din ce se inspiră.”

Cât de greu poate fi să faci o asemenea bijuterie? Ei bine, Nadia ne spune că nu există nimic complicat dacă îți place ceea cea faci: 

„Consider că este foarte important să iubești ceeea ce faci și să te regăsești într-un domeniu care îți provoacă mult entuziasm și plăcere. Eu mă dedic în toatalitate lucrărilor mele și ador să creez lucruri deosebite.”

Mai multe bijuterii confecționate de Nadia vezi pe pagina sa de facebook și Instagram 

Distribuie articolul: