Din câteva ingrediente simple obții niște bezele de casă cu lămâie fragede și delicioase, ce ți se topesc complet în gură. E suficient să combini câteva ingrediente, însă rețeta necesită puțină răbdare la coacere, căci așa cum spune și expresia, bezelele nu se coc, mai degrabă se usucă la cuptor.

Ingrediente:

  • 4 albușuri
  • 2 linguri zeamă lămâie
  • 1/2 linguriță esență lămâie
  • 200 g zahăr
  • colorant galben (opțional)
  • un praf sare(vorbim de cantitatea pe care o prindem între doua-trei degete)

Preparare:

1. Separă albușurile de gălbenușuri, apoi bate albușurile într-un bol perfect curat cu mixerul, întâi la viteza mică pentru 2-3 minute, apoi la viteza mare.

2. Înainte de a mări viteza, adăugă zeama de lămâie și praful de sare, apoi mixează până ce compoziția își mărește considerabil volumul.

3. Când albușurile au devenit spumă, începe și pune zahărul, câte o lingură odată.

4. După ce albușurile au devenit lucioase și se țin foarte ferm de țelul mixerului, poți adăuga colorantul, dacă dorești, și esența de lămâie.

5. Mixează încă puțin, apoi toarnă compoziția de bezele cu lămâie într-un pos de ornat.

6. Formează bezelele cu lămâie într-o tavă de cuptor tapetată cu foaie de copt și dă-le apoi la cuptor pentru 150 minute la 90 grade.

7. Servește bezelele cu lămâie imediat sau depozitează-le într-un recipient etanș, pentru a preveni absorbirea umezelii din aer.

Sursa: retetepractice.ro

Vezi și: Guacamole, hummus și pate de casă. 3 aperitive delicioase și sănătoase, de la antrenoarea Lilly Tonu

Distribuie articolul: