De curând, fostul președinte american, Barack Obama, a susținut un discurs în Singapore, unde a declarat că dacă femeile ar conduce orice țară din lume ar fi o îmbunătățire generală a nivelului de trai. Acestea nu sunt perfecte, dar sunt „indiscutabil mai bune” decât bărbații, scrie BBC, citat de digi24.ro.

„Acum femeilor, vreau doar să știți, nu sunteți perfecte, dar un lucru este indiscutabil: sunteți mai bune decât noi (bărbații n.r.). Sunt absolut convins că dacă fiecare țară de pe pământ ar fi condusă de femei, am vedea o îmbunătățire semnificativă în toată lumea în aproape orice domeniu…nivel de trai și rezultate”, a declarat Obama.

Fostul lider de la Casa Albă a adăugat că majoritatea problemelor din lume vin de la oameni bătrâni, mai ales bărbați, care țin cu dinții de pozițiilor lor de putere. El a vorbit, de asemenea, despre polarizarea politică și utilizarea rețelelor sociale pentru răspândirea zvonurilor false.

Întrebat fiind dacă se gândește să revină în funcții de conducere din politică, Barack Obama a spus că e de părere că liderii trebuie să facă loc altora la un moment dat.

Precizăm că Barack Obama a fost președintele Statelor Unite din 2009 până în 2017. De când a părăsit Casa Albă, acesta a înființat o fundație, alături de soția sa, Michelle Obama, în care ghidează tinerii lideri din toată lumea.

Distribuie articolul: