Te-ai plictisit de checurile tradiționale și vrei ceva mai neobișnuit? Valeria Țurcan ne probune un chec cu banane, caise și nuci - numai bun pentru dejunuri savuroase și cine târzii.

Ingrediente:
banana 23 banane mari/răscoapte (650 gr. – 700 gr.)
1, ¾ cană făină albă (350 gr.)
¾ cană zahăr (175 gr.)
2 linguri cu vârf – smântână
2 ouă
120 gr. – unt (topit)
1 pachețel – praf de vanilie sau 1 linguriță – esență de vanilie
1 linguriță – praf de copt
1 linguriță – bicarbonat de sodiu
150 gr. – caise uscate
100 gr. – nuci

Dificultate: Medie
Timp de pregătire: 10 minute
Timp de gătire: 55 minute
Timp total: 1 oră și 5 minute
Număr de porții: 10

Mod de preparare:
1. Într-un bol încăpător sparge ouăle și adaugă zahărul. Mixează bine până ce compoziția devine spumoasă. Adaugă untul, smântâna și vanilia și amestecă puțin până se vor încorpora.
2. Decojește bananele și cu ajutorul unei furculițe zdrobeștele bine. După care încorpolează-le în mixtura făcută mai devreme.
3. Dă prin sită făina, praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Toate acestea adaugă-le în mixtura lichidă și amestecă cu o spatulă până se vor încorpora toate ingredientele.
4. Taie cubulețe 2/3 din cantitatea de caise și nuci. Pune-le în bolul cu mixtura și amestecă puțin.
5. Tapetează cu hârtie de copt o tavă dreptunghiulară pentru copt (30×10) și unge-o cu unt. Toarnă în ea compoziția pregătită mai devreme. Decorează deasupra pe toată suprafața cu caisele și nucile rămase, tăiate bucăți mari sau pune-le întregi (după preferință).
6. Pune tava în cuptorul încălzit la 180 de grade C pentru 50-55 de minute.
7. Scoate checul din cuptor și lasă-l să se răcească complet după care îl puteți mânca. Poftă bună.

Sugestii:
– Folosește un băț de chibrit sau unul special pentru a verifica checul, dacă iese curat – atunci checul este gata.

Alte rețete savuroase găsești pe Valeriesfood.md.

Distribuie articolul: