Ti-am pregătit o rețetă pentru un desert delicios, fără gluten, care nu te va face să te simți vinovată datorită ingredientelor simple și sănătoase pe care le conține.

Timp de preparare: 45 minute

Ingrediente pentru blat:

  • 1 cană făină de cocos;
  • 2 linguri zahăr de cocos;
  • 3 linguri miere;
  • 1/2 cană ulei de cocos;
  • 1/16 lingurițe sare.

Ingrediente pentru cremă:

  • 3 ouă;
  • 2 lingurițe coajă rasă de lămâie;
  • 1/2 cană suc de lămâie;
  • 1/4 cană miere;
  • 2 lingurițe zahăr de cocos;

Modul de preparare a blatului:

Încălzește cuptorul la 170 grade. Într-un bol de mărime medie toarnă făina de cocos trecută prin sită, zahărul de cocos, sarea, mierea și uleiul de cocos și amestecă până când obții aluat. Acesta va fi blatul tău. Presează amestecul rezultat într-o tavă de 20×20 cm unsă cu ulei de cocos. Ține la cuptor blatul timp de 10 minute sau până când colțurile devin aurii. Răcește complet la temperatura camerei.

Foto: deglutenous.com

Foto: deglutenous.com

Modul de preparare a cremei:

Într-un bol amestecă bine ouăle, zahărul de cocos, coaja rasă de lămâie și mierea. Ia sucul de lămâie proaspăt stors și adaugă două lingurițe de făina de cocos trecute prin sită. Amestecă într-un bol mic, astfel încât să nu se formeze cocoloașe, și toarnă mixtura peste celelate ingrediente și mixează bine. Toarnă crema rezultată peste blat și ține la cuptor pentru 20-25 minute, sau până când batoanele s-au solidificat complet și au o culoare galbenă, aprinsă. Taie blatul acoperit de cremă în pătrate și așează la răcit la temperatura camerei. Lasă totul în frigider peste noapte.

Foto: strandsofmylife.com

Foto: strandsofmylife.com

SURSA

Distribuie articolul: