Petrecerile în stil rosé încep primavara. Mai multe persoane au sărbătorit sosirea primăverii, distrându-se și savurând din plin atmosfera creată. Toți cei prezenți la eveniment s-au delectat cu muzică elegantă, dans și fotografii profesionale, realizate în trei zone special amenajate. Degustarea vinului a fost condusă de Natalia Melnic, sommelier de top, care a a oferit informații interesante despre istoria vinificației, precum și despre caracteristicile microzonei viticole Purcari, unde sunt produse vinurile Timbrus.

„Vinurile Rosé seci se asociază foarte bine cu produsele de mare, inclusiv cele de culoare roz, cum ar fi o supă de crevete sau somon la cuptor, sau niște gustări gen sushi, sashimi, de Tuna ori somon, crab, pate de gâscă sau bruschete cu roșii… și lista continuă! Principiul este foarte simplu: vinurile seci Albe sau Rosé, conțin acizi, care le conferă o prospețime în gust. Un vin sec Rosé  sau alb, spumant sau liniștit ar fi o asociere perfectă pentru produsele de mare”, spune sommelierul.

Vezi și: Preferi vinul rose? Profa de vin ne spune ce feluri de mâncare se potrivesc cu el (Video)

  • În cazul vinurilor rosé să știți că acestea nu se maturează, iar culoarea mai intensă va indica și intensitatea vinului.
  • Un vin rosé, puțin pal, va avea un gust ușor și plăcut. 
  • Rosé-ul este vinul femeilor? Atenție! În sudul Franței se produce un rosé cu o intensitate a culorii mai mare, respectiv și mai tari. Deci, e chiar al bărbaților care iubesc senzațiile tari.

Toți cei prezenți la eveniment avut ocazia nu numai să guste vinurile, ci și să afle mai multe despre arta degustării și alegerii vinurilor, despre combinațiile gastronomice și despre multe alte secrete interesante ale vinurilor rosé.

Distribuie articolul: