Diaconia a organizat „Atelierul Mariei”- Comunitatea Mamelor care Ascultă, Răspund, Intervin şi Educă, Iubind. A fost o întâlnire specială pentru un grup de donatoare fidele ale Programului „În braţele mamei”. Acolo, unde la moment sunt găzduite și asitate 9 cupluri mamă-copil în situație de criză.

Scopul întâlnirii a fost planificarea unor activităţi dedicate zilei copilului care ulterior vor sprijini Centrului Maternal. Participantele au discutat despre pasiunile şi talentele lor, dar şi cum pot să le aplice pentru a realiza o acţiune concretă.

Mihaela Belei. coordonator program „În braţele mamei”: „Fiecare dintre participante este un model pentru mamele din centru, prin bunătatea, dăruirea și felul lor de a fi. În „Atelierul Mariei” noi mamele, trăim emoțiile maternității, ne bucurăm de timpul petrecut împreună, dar și găsim soluții concrete pentru cazurile din Centrul Maternal.”

Elena Geru, participantă „Atelierul Mariei”: „Este un eveniment – poveste! La început pare că vii, asculți, participi și încerci să ajuți pe cineva care are nevoie. Dar de fapt, Atelierul Mariei fiind un grup de mămici deosebite, Doamne cu suflet mare, cu istorii și experiențe proprii te ajută pe tine să crești din toate punctele de vedere (spiritual, moral, social și cultural). Istoriile mămicilor pe care le auzim ne schimbă gândirea, ne marchează sufletele și ne fac să cugetăm cum am putea noi să intervenim și să le ajutăm.”

Invitatele au participat şi la un atelier de ornamentare a ramelor foto, moment moderat de Cristina Olaru. În aceste rame până la data de 28 iunie, data următorului atelier, participantele vor amplasa fotografii din cadrul acţiunilor realizate.

Anna Ceban, responsabil PR şi atragere de fonduri Diaconia: „Din 2017 avem o tradiţie frumoasă să ne revedem în Atelierul MARIEI cu acest grup minunat de femei care susţin Programul „În braţele mamei”. Cu fiecare întâlnire dezvoltăm comunitatea mamelor sensibile la subiectul maternităţii, împărtăşim reuşitele asistenţei oferite de echipa din Centrul Maternal cu sprijinul donatorilor, dar şi nevoile zilnice. Apreciem bunăvoinţa cu care ne răspund participantele şi modul în care reuşesc să mobilizeze copii şi adulţi pentru a fi alături de mamele şi copiii din Centru.”

Atelierul Mariei este comunitatea Mamelor care Ascultă, Răspund, Intervin, Educă, Iubind şi este la cea de-a 6-a ediție.

Distribuie articolul: