Într-un anumit sens, copiii sunt mai norocoși în privința hainelor decât adulții: aceștia nu doar că pot, dar și trebuie să-și schimbe îmbrăcămintea destul de des. În ultima perioadă, în Moldova au apărut câteva mărci de haine pentru copii cu un asortiment deloc banal, diferit de stereotipurile precum că fetițele trebuie să poarte doar roz și băieții - doar albastru.

În pofida faptului că sunt noi pe piață, brandurile locale s-au stabilit în toate nișele și segmentele de prețuri ale industriei modei pentru cei mai mici. În acest articol am selectat mărcile locale de vestimentație pentru copii, adunate sub umbrela DIN INIMA, care pot concura demn cu brandurile din Vest.

LiaFia

Brandul există din anul 2011 și a reușit deja să câștige încrederea consumatorilor. Vestimentația de la Lia Fia este stilată, frumoasă și practică, pentru adevăratele fashioniste mici și mamele lor (Lia Fia creează și seturi  stilate fiică+mamă).

Toate ținutele Lia Fia sunt de o calitate înaltă, astfel dispar grijile cu privire la siguranța și confortul copilului Dvs. Încă un detaliu imporatant este prețul atractiv.

Imprimeurile au o istorie aparte: de fiecare dată se prezintă ceva nou, trendy și cool. Apropo, marca are și o colecție de costume de baie. Este curios faptul că unii copilași de mici au simțul stilului. Aceștia își aleg singuri ținutele și nu vor îmbrăca nici în ruptul capului ceea ce nu le place. Lia Fia va fi la sigur pe placul unei fetițe cu gusturi bune.

adresa: CC „Zorile”, etajul 2

Vivi Art Boutique

Vestimentație stilată pentru micile prințese de până la 10 ani. Fiecare fetiță poate să își aleagă aici atât un look pentru zi de zi din variantele casual, cât și o rochie elegantă pentru orice eveniment, precum: zi de naștere, nuntă, botez, festivaluri, sesiuni foto ș.a.

Fetițele de la o vârstă fragedă știu care e puterea unei rochii frumoase. Toate textilele Vivi Art Boutique sunt plăcute la pipăit, iar imprimeurile bucură ochii. Chiar dacă brandul este relativ nou pe piață, a reușit deja să fie îndrăgit de multe persoane pentru originalitate și calitate. De asemenea, atrage și amplasarea comodă în centrul orașului.

adresa: str. M. Eminescu, 51

Bombonici

Haine create cu multă dragoste pentru pici și primele lor aventuri. „Noi avem grijă de micile detalii necesare pentru un bebeluș. Am făcut astfel încât natura să predomine în fiecare milimetru al confecțiilor noastre, care au adunat aroma florilor, a copilăriei și a grijei materne.”

Oare nu este tentant aceasta?! Chiar și etichetele hainelor sunt cusute pe partea exterioară, pentru a nu crea disconfort bebelușului.

Atunci când este vorba despre copil, în prim plan se evidențiază trăsăturile igienice ale textilelor. Printre acestea sunt: lipsa substanțelor toxice ce pot provoca iritație sau alergie, capacitatea de absorbție, care reprezintă un regulator al căldurii, capacitatea materialului de a respira.

Din acest punct de vedere, Bombonici corespunde perfect. Costumașe, cuverturi, seturi pentru nou-născuți, rochii, bandaje, pălării, salopete – iată o listă bună alcătuită din lucrurile care pot fi găsite la Bombonici. Printre valorile deosebite ale brandului este și politica de preț loială.

adrese: Blvd. Decebal, 70; str. O. Ghibu, 7/2; CC „Gemenii”, etajul 1; blvd. Mircea cel Bătrân, 24; CC Unic”, etajul 3; str. Armenească, 48; CC „Zorile”

Crème Bruleе

Situația se complică de câteva ori dacă aveți mai mulți copii, iar timpul este foarte prețios în zilele de astăzi. În asemenea cazuri atenție sporită se acordă nu doar alegerii mărimilor optime, dar și calității, astfel încât hainele să fie ecologice și practice.

Este important ca vestimentația pentru copii să fie confortabilă, să nu împiedice mișcărilor, dar și, în general, să ofere senzația de fericire, de armonie și să ajute la dezvoltarea copilului.

La Crème Bruleе veți putea găsi concomitent haine pentru fete și pentru băieți, ceea ce vă va economisi din timp, întrucât nu orice brand se poate lăuda cu o asemenea linie de vestimentație.

adrese: Showroom – str. Șciusev, 63 ; CC „Zorile” –  etajul 2

LeniСris

Toți oamenii, fără excepție, care devin părinți se ciocnesc cu problema alegerii hainelor pentru nou-născuți. În special acum, când pe piața mondială se găsesc o mulțime de producători care oferă lucruri de calitate dubioasă, ce poate provoca bebelușului iritații sau alergie. Din acest motiv, sarcina părinților este să îmbrace copilul înțelept și corect, ca micuțul să se simtă confortabil, călduț și, în același timp, nu prea cald. LeniCris oferă piese vestimentare calitative și stilate la prețuri adecvate.

Începând cu vârsta de doi ani, copiii se percep ca o parte a societății și, privind spre părinți, înțeleg că hainele pot fi nu doar curate și noi, dar și frumoase. Haine frumoase, fine și plăcute la atingere pot fi găsite la LeniCris. Compania a fost fondată încă în anul 1999, iar din 2004 a început să producă haine pentru nou-născuți și pentru copii de până la 4 ani.

adresă: str. Voluntarilor, 8/4

Continuăm fashion-travel-ul printre mărcile locale, adunate sub umbrela brandului DIN INIMA. Urmează multe descoperiri, pe care suntem gata să le facem împreună cu voi. Pe curând.

Photography: Dasha Chegarovskaya

Text: Olia Stepanenco

Acest articol a fost realizat în cadrul Proiectului de Competitivitate al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Proiectul susține eforturile Republicii Moldova de a promova o economie puternică, diversificată și orientată spre export, contribuind la creșterea competitivității în sectoare-cheie: sectorul vitivinicol și turism, industria ușoară (în special îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii) și sectorul tehnologiilor informaționale și comunicațiilor. Această asistență este posibilă datorită suportului generos al poporului American, prin intermediul USAID, în colaborare cu Guvernul Republicii Moldova.

Distribuie articolul: