O tocăniță este binevenită oricând, fiind felul de mâncare preferat de cei mai mulți dintre noi. Iată cum prepari tocănița de vită cu ciuperci.

Ingrediente: 

500 g carne de viţel tăiată cubuleţe,

700 g cartofi,

200 g ciuperci,

3 cepe,

2 morcovi,

sare,

piper

1 linguriţă boia iute

1 linguriţă boia dulce,

3 roşii,

6 căţei de usturoi,

1 legătură pătrunjel tocat,

3-4 linguri ulei.

Preparare:

Speli bucăţile de carne, la fel procedezi cu ciupercile, morcovii şi cu cepele decojite. Încingi ulei într-un vas şi prăjeşti bucăţile de carne până devin aurii, le scoţi şi le laşi deoparte. În acelaşi ulei căleşti ceapa tocată şi morcovii tăiaţi rondele. Așezonezi cu sare şi piper şi ţii până devin sticloase. Adaugi ciupercile, laşi să se călească şi pui boiaua iute şi dulce, precum şi roşiile decojite şi tăiate cubuleţe. Amesteci să nu se prindă. Adaugi carnea şi torni apă fierbinte cât să acopere toate ingredientele. Laşi la fiert.

Între timp, cureţi cartofii şi îi tai în patru, iar usturoiul îl zdrobeşti. Încerci şi, dacă s-a fiert carnea, pui cartofii. Laşi să dea câteva clocote şi bagi vasul la cuptor. Cu 10 minute înainte de a opri focul pui usturoiul. Când este gata, scoţi vasul şi presari pătrunjelul.

Dacă vrei să încerci gusturi noi poţi presăra în loc de pătrunjel, rozmarin tăiat.

Poftă bună!

Sursa: Clickpentrufemei.ro

Vezi și: Un boom de proteine! 4 rețete pentru un mic dejun cu brânză de vaci

Distribuie articolul: