Fondul de ten ascunde defectele și accentuează trăsăturile feței, iar prin urmare, este considerat cel mai important produs pe care trebuie să îl aibă fiecare femeie în trusa sa de machiaj. Fondul de ten este baza într-un machiaj de calitate, de aceea trebuie să știi să îl aplici corect. 

Pasul 1. Fondul de ten se aplică după ce ți-ai purificat bine tenul. Pentru asta folosește laptișorul sau gelul pentru curățare, iar mai apoi aplică o loțiune tonică.

Pasul 2. Este necesară hidratarea pielii. Aplică o cremă de zi pe față. Așteaptă până crema se va absorbi în piele, apoi șterge cu un șervețel uscat fața, pentru ca fondul de ten să fie uniform.

Pasul 3. Maschează zonele înroșite și umflate cu ajutorul unui creion corector.

Pasul 4. Aplică fondul de ten, de la barbă spre gat, de la pomeți spre urechi, apoi de la mijlocul frunții spre radacinile firelor de par. Întinde bine fondul de ten pentru a evita efectul de masca. De asemenea, acoperă zona pleoapelor cu un sloi mai subțire. Fondul de ten poate fi aplicat atât cu degetele, cât și cu o periuță sau un burete. De preferat să folosești periuța, astfel vei economisi fond de ten și îl vei aplica mai ușor pe față.

Pasul 5. Poți folosi creionul corector după ce aplici fondul de ten. Corectorul are menirea să mărească vizual unele zone. De aceea, dacă ai o față ovală, luminează cu ajutorul corectorului zona T.

Pasul 6. Nu uita de umbre. Cu un creion corector de o nuanță mai închisă, vei micșora și vei accentua unele zone ale feței. Pentru ca să îți accentuezi pomeții sau să le dai un aspect vizual mai conturat, aplică corectorul de culoare închisă de la ureche spre vârful nasului, cu o distanță de 2, 3 cm.

Pasul 7. Aplică pudră pe toată suprafața feței. Astfel vei matifia make-upul.

Distribuie articolul: