Diferența între cuplurile puternice și cele care ajung să se despartă este dată de modul în care cei doi parteneri comunică în puținul timp pe care îl au la dispoziție. Iată de ce este extrem de importantă arta aplanării conflictului, vezi mai jos câteva aspecte care trebuie luate în considerare pentru evitarea scandalelor. 

Împărțirea sarcinilor gospodărești din locuință

Atunci când sarcinile din gospodărie nu sunt împărțite egal între cei doi parteneri, situația poate fi sursa unui conflict de proporții. Adeseori, partenerul care depune mai mult efort va acumula o energie negativă care va exploda la un moment dat, iar tensiunea va fi cu atât mai puternică cu cât simte că efortul său nici nu este apreciat.

Cea mai simplă cale pentru rezolvarea acestei probleme este împărțirea echitabilă și clară a sarcinilor din gospodărie. Dacă simți că tu faci prea multe, iar partenerul tău nu depune suficient efort pentru a te ajuta, o discuție calmă, în care să îți explici nemulțumirile fără a arunca însă vina direct asupra lui, va avea cu siguranță succes. Stabiliți în mod clar cine este responsabil de curățenie, cine se ocupă de cumpărături, spălat vase și haine, cine duce gunoiul etc, iar tensiunile se vor aplana mai rapid decât ai crede.

Obiceiurile fiecăruia

Fiecare persoană are propriile sale obiceiuri sau tabieturi la care nu vrea să renunțe. Atunci când acestea sunt deranjante pentru partenerul de cuplu, pot apărea certuri care se transformă în timp în conflicte greu de rezolvat. Pentru a le preveni, este bine să vă asigurați că, dincolo de momentele petrecute împreună, aveți și timp pentru voi înșivă.

Cum se împart cheltuielile casei

Subiectul banilor poate fi unul extrem de sensibil, chiar și pentru cuplurile care au venituri suficient de mari pentru a le asigura un trai confortabil. Cei mai mulți pun la comun o parte din bani pentru cheltuielile casei (rate, plata facturilor etc) și își împart cheltuielile zilnice cu mâncarea sau cumpărăturile obișnuite.

Important este să găsiți o variantă în care fiecare să se simtă confortabil cu propria sa contribuție și cu cea a partenerului. În schimb, este crucial să vă consultați atunci când vine vorba despre decizii financiare mari, cum ar fi un împrumut la bancă, achiziționarea unei case, a unei mașini sau orice alt lucru care presupune o cheltuială majoră.

Cât de mult timp petreceți pe rețelele de socializare

Timpul pe care îl petrecem cu ochii în telefon poate deveni deranjant pentru partenerul de cuplu, care se poate simți neglijat sau poate simți că nu mai prezintă suficient interes pentru persoana de lângă el. Momentele dedicate rețelelor de socializare pot deveni și un motiv de neîncredere pentru partener, fiind sursa unor certuri care se pot transforma în conflicte în toată regula.

De aceea, este bine să vă impuneți niște reguli privind folosirea telefonului mobil atunci când sunteți împreună. Puteți stabili să nu utilizați smartphone-ul în dormitor sau atunci când ieșiți împreună în oraș ori. În același sens, găsiți împreună o variantă de compromis astfel încât să aveți mai mult timp pentru a comunica, a face conversație și a nu ajunge într-o rutină.

Sursa: Divahair.ro

Distribuie articolul: