Apa micelară este produsul ideal pentru fetele grăbite. Este o loțiune minune ce curăță în profunzime machiajul, chiar și pe cel rezistent la apă, precum și mizeria sau uleiurile de la suprafața pielii, fără să îți afecteze tenul. Pentru prima oară apa micelară s-a folosit în Franța. A fost inventată pentru îngrijirea pielii sensibile, predispusă la alergie, cât și pentru îngrijirea pielii bebelușilor. Dincolo de avantajele pe care le presupune acest produs, există un mare dezavanataj. Cu adevărat, apa micelară nu cauzează iritații, curăță profund și e potrivită pentru demachiere, fiind ușor de folosit, dar nu întotdeauna poate fi lăsată pe piele, chiar dacă pe etichetă deseori găsești propoziția: „nu cere spălare”. Nu cere spălare dacă aceasta conține anumite ingrediente. Așadar, există trei tipuri de apă micelară:

1.Apă pe bază de poloxameri (Poloxamer 184, Poloxamer 188, Poloxamer 407). Apa micelară cu asemenea ingrediente nu cere spălare, căci nu irită pielea. Anume aceste ingrediente au devenit motivul pentru o asemenea recomandare, de a nu o înlătura de pe față după folosire.

2. Apă micelară pe bază de ingrediente naturale din substanțe superficial active (Lauryl Glucoside, Coco Glucoside). Aceste componente nu irită pielea, de aceea apa poate fi lăsată pe piele fără a fi spălată uneori, dar numai uneori!

3.Apa pe bază de emulgatori clasici (PEG, PPG) în combinație cu substanțele ce se dizolvă (Hexylene Glycol, Propylene Glycol, Butylene Glycol , și altele). Dacă rămân pe piele aceste componente pot usca și irita pielea.

Iar acum atenție!!! Pe piață, de cele mai multe ori, se întâlnește ultimul tip de apă. După acesta urmează apa care conține poloxameri și emulgatoare clasice cu substanțe dizolvante. Pe lângă asta, în apa micelară se găsesc conservanți și emulgatori care odată aplicați des și lăsați pe piele vor provoca iritație. Uneori, efectele nu apar imediat, ci după câteva săptămâni. Majoritatea dermatologilor recomandă spălarea de fiecare dată, indiferent de componența apei micelare.

Young woman washing her face with cold water

Ce-i de făcut dacă eviți contactul cu apa, motiv pentru care ai și ales acest produs? Cosmetologul Tina Orasmae-Meder recomandă folosirea loțiunilor tonice, dar în proporții mai mari de 5 ml. Să faceți asta neapărat, mai ales dacă nu sunteți sigure de calitatea înaltă a apei micelare, chiar dacă pe etichetă scrie „nu se cere spălare”, chiar dacă o procurați în farmacie. Asta deoarece produsul capabil să dizolve produsele cosmetice, mai ales pe cele rezistente la apă, nu este cea mai bună opține pentru acțiunea îndelungată asupra pielii.

Sursa: m.kosmetista.ru

Foto: jmecc.com.my

Distribuie articolul: