„Sânii efectiv goi, fesele la vedere, buzele țuguiate, ipostaze dorite a părea poziții întâmplătoare, dar evident bine alese, mi se par deplasate îndeosebi atunci când ții copilul în brațe”, scrie jurnalista Anna Smolnițchi, mamă a doi copii, pe blogul personal. Jurnalista e de părere că femeile care au devenit mame, sunt „mai frumoase, mai feminine, mai voluptoase” nu ar trebuie să se dezgolească excesiv și mai ales cu pruncii în brațe.

Scoți la vitrină sexualitatea

„Mi se pare un sacrilegiu să te dezgolești în exces pe rețelele sociale cu bebelușul în brațe. Sânii efectiv goi, fesele la vedere, buzele țuguiate, ipostaze dorite a părea poziții întâmplătoare, dar evident bine alese, mi se par deplasate îndeosebi atunci când ții copilul în brațe. Maternitatea se transformă într-un manifest despre cât de faine sunt femeile după ce nasc, ce mai, cât de bune-bunuțe, apetisante. După mesaje inocente și corecte de genul „Nu îți fie frică să naști, poți recăpăta formele de odinioară dacă te alimentezi sănătos și faci sport în sarcină și după” stă, în viziunea mea, pura dorință de a scoate la vitrină sexualitatea”, notează jurnalista în postarea sa.

Jurnalista susține că foarte multe femei se ascund după mesajul: „Alăptează-ți copilul la sân” și de fapt pur și simplu vor să își arate, o dată în plus, formele. Anna nu condamnă astfel alăptarea în public, ci doar le îndeamnă pe mame să nu transforme acest proces dintr-o necesitate vitală a copilului într-un tablou erotic.

Copilul nu este o păpușă

„Dragă Femeie, fără îndoială, ești mai frumoasă după ce ai născut, dar de ce îți folosești copilul ca să te arăți lumii, ca să fie clar cât de gustoasă te-ai facut odată cu maternitatea? Noile tendințe pe Instagram și Facebook – de a apărea în fiecare zi, cu bebelușul sau copilul, în zeci de ipostaze, mi se par greșite. De ce să ne folosim copiii ca să câștigăm acele 5 minute de popularitate, sutele de like-uri și inimioare? Oare e corect față de ei, care nu și-au dat acordul?”, se întreabă retoric jurnalista.

Vezi argumentele pe care le aduce Anna, mamă a două fetițe sub 2 ani, pe blogul său.

Vezi și Pericolele la care își supui copiii dacă le plasezi imaginea pe internet