Despre faptul că nimic nu este întâmplător în viață, Anna-Maria Candraman ar începe să scrie o carte întreagă. Frumoasa basarabeancă a avut ocazia să zboare în SUA acum circa 5 ani, atunci când a descoperit pentru prima oară New York-ul și și-a încercat puterile în a-și găsi un job, paralel terminându-și studiile în Științe ale Comunicării la USM.

La câțiva ani distanță de la prima escapadă, se poate mândri cu un job legat de marketing în faimosul cartier Brooklyn și o mulțime propuneri de promovare în modeling. Da, trădează un exterior de model, deoarece grija și respectul față de sine sunt armele pe care le-a purtat cu sine mereu. Mai nou, tânăra cu priviri de felină a acceptat propunerea editorilor revistei Validate Magazine de a apărea chiar pe coperta publicației. 

Într-un interviu pentru EA.md, Anna-Maria a dezvăluit ce lecții i-a oferit străinătatea, dar și ce înseamnă să guști din provocările modelingului la distanța de un ocean!

Anna-Maria, te rugăm să le spui cititoarelor noastre, întâi de toate, cum s-a născut „relația” ta cu Tărâmul Făgăduinței. A fost sau nu un mit „visul american”, ori simți continuu euforia de a trăi într-un colț de lume râvnit de oricine? 

Prima dată când am ajuns aici eram un copil. S-a întamplat acum 4-5 ani în urmă și de atunci sunt într-o continuă euforie indiferent de toate greutățile care apar în drumul meu. Nu am visat să ajung aici, nu sunt chiar atât de visătoare de felul meu. 🙂 Dar în New York am înțeles că toate visurile se pot materializa la un moment dat și ăsta este cel mai frumos lucru care i se poate întampla oricui.

IMG_0126 copy

De ceva timp, ai o meserie legată de marketing în cartierul Brooklyn. A fost greu să faci rost de un job? Cum a trebuit să te prezinți la interviu, ca să fii ales în calitate de specialist, deși nu ești american nativ?

De când am venit, am zis că trebuie să fac ceea ce-mi place sau cel puțin ceea ce ține de profesia mea, pentru că de asta am insistat să fac naveta New York – Chișinău și să termin facultatea. Se știe că diplomele noastre nu sunt recunoscute aici, în schimb studiile sunt apreciate.

Sunt de parere că indiferent de situația în care se află țara noastră, nimeni nu ar trebui să renunțe la facultate. Este destul de greu să faci rost de un job bun și nu mă refer neapărat la New York. Însă studiile și experiența cu siguranță își pun amprenta. Cel puțin așa mi s-a întamplat mie. Nu am făcut decât să fiu încrezătoare în propriile forțe și să le demonstrez că pot face față. Iar în ceea ce privește limba, pentru că nu sunt american nativ, am învățat-o și acum este a doua limbă după română. Cu siguranță am un accent deosebit, dar, hey, New York-ul este orașul imigranților. Aici toată lumea are un accent și este un pic ciudat dacă nu îl ai.

Aventura americană ți-a deschis, recent, porțile către modeling. Cum ai fost „descoperită” și care a fost primul tău proiect peste ocean?

Îmi amintesc când am venit aici prima dată și eram oarecum vânată de unii directori de agenții, îmi era frică pe atunci, mai ales că modeling-ul nu făcea parte din planurile mele de viitor. Recent am început să accept cât mai multe oferte și sunt uimită cât de bine îmi merge. Au fost mai multe proiecte când am început și nu aș putea să le clasific ca fiind primele sau ultimele.

page

Cum a venit propunerea de a colabora cu Validate Magazine și de ce gheișă? Te-ai simțit bine în acest rol?

Dupa unele proiecte care au avut o vizibilitate mai mare, am fost contactată de echipa Validate și mi-au propus o colaborare pentru noua ediție a revistei. Validate Magazine este revista creată pentru cei mai buni specialiști în arta frumosului. Artiști makeup, hairstyliști, modele, fotografi, designeri de modă.

A fost o adevarată plăcere pentru mine să fiu considerată de echipa lor un simbol al frumuseții, care poate juca diferite roluri ca model și cea mai potrivită imagine pentru a fi pe prima pagină a acestei reviste. În unul dintre roluri am fost transformată într-o gheișă care emană pasiune. De aici vine și titlul „Catching Fire” cu Anna Maria Candraman. Cât despre celălalt look, s-a optat pentru frumusețea naturală.

Cum m-am simțit? Formidabil. A fost neobișnuit de la început, dar mi-am intrat bine în rol. O femeie fără pasiune este lipsită de viață. Jucându-mi rolul am văzut și eu flacăra care arde în mine. Probabil aș putea aprinde focul exact acolo unde-mi doresc. La asta mă gândeam atunci 🙂 Mi-amintesc că spunea cineva: „Pasiunea este cel mai frumos make-up. Cosmeticele sunt ușor de cumpărat.”.

Version 2

Intuim că vei continua cu noi și noi proiecte pe care de-abia urmează să le ai în 2016. Ce alte apariții vei ținti? 

Pe lângă alte colaborări frumoase cu fotografi renumiți din New York, urmează un proiect-surpriză care nu are nici o legatură cu modeling-ul. Dacă până acum obișnuiam să descopăr New York-ul, acum a venit timpul ca „el” să mă cunoască pe mine (ca într-o relație). Am mari emoții legate de noul proiect și sunt sigură că va încânta toată lumea. În scurt timp voi publica pe pagina mea de Facebook mai multe detalii.

Chiar dacă nu ai trecut printr-o școală de modeling, ai fi gata să devii parte a unei agenții, adică model consacrat?

Cred că aș putea deveni un model consacrat a unei agenții, însă numai dacă-mi oferă libertatea de a îmi alege proiectele la care lucrez și nu mă limitează. Atâta timp cât proiectele sau ofertele pe care le primesc sunt decente, sunt de acord să colaborez.

Decența stă la baza a tot ceea ce fac și am unele limite pe care prefer să nu le trec. Îmi place flexibilitatea și mai ales diversitatea. Probabil de asta sunt pe cont propriu acum și lucrez cu agenții dar fără a semna contracte.

IMG_0120

Anna-Maria Candraman e fata care își face de una singură o manichiură superbă, știe să-și mențină corpul în formă și să fie mereu cochetă ca o felină. Care e secretul frumuseții tale?

Multumesc pentru complimente. Zâmbetul este cheia! Trucul care ascunde orice durere și ne face pe toți mai buni și mai frumoși.

Sunt o perfecționistă de felul meu și îmi place să am un look impecabil oriunde m-aș afla, chiar și atunci când sunt acasă. Am avut întotdeauna grijă ca manichiura să fie îngrijită și nu mă deranjeaza să mi-o fac singură. Așa am și eu timp să îmi fac ordine în gânduri. Mâinile unei femei spun multe despre ea. 

Acum ceva timp mi-am schimbat ritmul de viață într-unul mai activ și merg la sală aproape zilnic pentru că este cea mai bună metodă de a elimina emoțiile negative și așa îmi mențin și corpul într-o formă fizică de care sunt mulțumită. Mănânc foarte mult și des! Noroc că nu am probleme cu kilogramele în plus.

Ah, și nu în ultimul rând, cochetez ca o felină. Cred că aș putea face o meserie din asta. 🙂

IMG_0121

Te rugăm să ne spui ce înseamnă, pentru tine, a fi o adevărată lady.

Fiecare femeie trebuie să păstreze niște standarde și să dea dovadă de cât mai multă demnitate.

O adevarată lady este caldă și blândă, „iubibilă” și liniștită. Nu trece neobservată pentru că este elegantă, feminină și nici într-un caz vulgară. Impune respect, pentru că dacă nu se respectă ea, atunci cum o s-o respecte ceilalți? Are încredere în ea și este inteligentă, rafinată și diplomată. Știe cum să se comporte sau să vorbească cu persoane din toate categoriile sociale. Ea știe exact cum să fie o doamnă în societate. Zâmbește subtil în loc să râdă în hohote. Rămâne modestă și simplă atunci când este singură, curtată sau merge ca o divă la brațul unui bărbat. Este puternică spiritual și chiar dacă nu este fericită în unele momente, primește totul cu zâmbetul pe buze și răspunde la toate greutățile sau răutățile cu bunătate și înțelepciune. O femeie trebuie să fie deosebită prin simplitate și felul ei individual de a fi. Să vrei să o admiri din ce în ce mai mult, să vrei să o asculți când vorbește și să-ți încălzească sufletul când o privești. Asta înseamnă pentru mine să fii o adevărată lady, deși noi toate greșim pe alocuri. Dar… cine e perfect?

IMG_9975

Care e cea mai mare lecție de viață pe care ți-a oferit-o străinătatea?

Mare dreptate a avut cel care a spus că atunci când Dumnezeu îți închide o ușa, deschide undeva o fereastră.

Străinătatea mi-a oferit câteva lecții dure de viață, dar cele mai dureroase palme le-am primit de la oamenii care au apărut în drumul meu de-a lungul acestor ani.

Am învățat că „acasă” nu este acolo unde locuiesc, ci acolo unde-mi zboară gândul de cele mai multe ori; că familia este cel mai de preț cadou de la viață.

Am învățat că încrederea în sine te duce oriunde. Te ridică și în al nouălea cer dacă vrei. Am învățat să profit de tot ce mi-ar aduce un zâmbet pe buze. Să fiu cu inima deschisă și să iubesc.

Să ai parte de succes în toate proiectele noi. Îți mulțumesc pentru acest interviu!

PNB HG Bty 5 web1

Foto: Arhiva Personală, Validate Magazine, Calvin Voon

Distribuie articolul: