Viața ei s-a schimbat foarte mult în momentul în care a apărut o mică ființă care îi face zilele mai luminoase. Angela Gonța și-a dorit mereu să aibă o fetiță și a știut sexul copilului chiar din prima zi când a aflat că este însărcinată. Ce le recomandă jurnalista tinerelor mămici și când va face publice imagini cu fetița sa aflați dintr-un interviu acordat revistei PentruEA.md.

Angela, cum s-a schimbat viața ta după ce ai devenit mămică, cum ierarhizezi acum prioritățile?

Viața mea a devenit mai plină, iar faptul că am devenit mamă mi-a adus o stare de liniște. Nu știu cum să explic emoțiile pe care le traisc, dar e altfel. O am pe Ekaterina și mă simt minunat.

 Angela Gonța

Ai ales să alimentezi fetița natural sau ai optat pentru o formulă complexă? Ce progrese are acum, aproape de 6 luni?

Am alăptat-o până aproape de curând. Cred că e păcat să lipsești copilul de laptele matern, dacă, bineînțeles, mama are posibilitate să facă asta. Acum, la aproape șase luni, arată ca un copil de… șase luni. E veselă, haioasă și foarte vorbăreață.

Cu cine seamănă mai mult micuța și ce calități vă doriți să moștenească de la fiecare dintre părinți? I-ați descoperit deja caracterul?

Eu zic că îmi seamănă mie. Cei care au văzut-o, dar și taică-său, îmi spun să-mi cumpăr ochelari pentru că nu văd bine. Îmi doresc să crească un om bun și să fie fericită. Asta e cel mai importat pentru mine. Să pot să o educ în așa fel, încât să mă mândresc cu ea când va crește mare.

 Angela Gonta

Când o vom putea admira pe micuța Ekaterina? Ați decis deja câți nași de botez va avea și cine ar fi?

Încă nu am botezat-o. Inițial am așteptat să crească un pic, apoi a venit postul, apoi alegerile. Dar neapărat o vom face. Încă nu am stabilit cine sunt nașii. Știu sigur că mi-aș dori ca prietenă mea, Oxana Iuteș, să accepte invitația. Celelalte prietene ale mele au născut copii mai devreme decât mine și, respectiv, eu am fost cea care le-a fost nană.

 Angela Gonta

Cum te-ai simțit tu în perioada imediat postnatală, cine te-a susținut cel mai mult și când ai decis să revii la muncă?

Angela GontaAm avut o sarcină foarte grea și mă gândeam că așa va fi și maternitatea. Dar m-am înșelat. Dumnezeu mi-a dat cel mai cuminte copil. Emoții mai mari am avut în primele luni: nu prea știam ce să fac, cum să mă comport cu cele trei kilograme de omuleț și am apelat la ajutorul mamei mele. Pentru ea, Ekaterina e prima nepoată, așa că a fost lângă mine cât a fost nevoie. Și încă este.

Ți-ai revenit complet la formele dinaintea sarcinii? Ce faci pentru a scăpa de kg în plus acumulate?

Nu mi-am revenit deloc. La șase luni de la naștere am în plus exact 10 kilograme. Pentru că am alăptat, toate efoturile mele au fost până acum în zadar. Nu am putut da jos nici măcar 100 de grame. Sper că lucrurile se vor schimba de acum înainte. Fac sport câte o oră și jumătate în fiecare zi și țin și dietă.

Ce le-ai recomanda tinerelor mămici care sunt la prima naștere, de ce ar trebui să țină cont (ce nu li se spune de către medici, familie, etc)?

O, da, sfaturi vor fi multe! De la mama, mama-soacră, prietene, vecine… Cred că o tânără mamă trebuie să asculte și să facă așa cum îi spune inima.

 Angela Gonta

Câți copii își mai dorește Angela Gonța?

Deocamdată îmi e bine așa, dar nu știu ce-mi va rezerva viața.

Ce viitor îți dorești pentru fetița ta, pe urmele cui ai vrea să calce, dacă ne referim la carieră?

Să facă ce-și dorește. Ca mama, îmi doresc să pot să observ ce-i place și să o ajut să-și dezvolte calitățile.

 Angela Gonta

Când o vom revedea pe Angela Gonța la ecrane și în ce context?

Nu știu. Nu am primit nicio ofertă în acest sens. Acum, împreună cu echipa mea,  administrez un site dedicat femeilor. Învăț în fiecare zi lucruri noi și asta e cel mai important pentru mine.

Angela Gonta

Foto: Ellene Mocrii

Distribuie articolul: