Peste 3000 de moldoveni și români stabiliți în Marea Britanie și în toată Europa s-au simțit mai aproape de casă, datorită muzicii românești. Andra și Frații Advahov au făcut un show de excepție la Londra. 

Pe 17 martie, în sala Arena O2 din Londra, a avut loc primul concert din cadrul turneului „Tradițional“, susținut de Andra și Orchestra Fraților Advahov. Alături de invitații speciali artiștii au făcut un show de excepție. Printre artiștii care au cântat pe aceeași scenă au fost: Mioara Velicu, Mirabela Dauer, Adrian Daminescu, Veta Biriș, Ionuț Fulea, Uddi si Constantin Enceanu.Mioara Velicu, Mirabela Dauer, Adrian Daminescu, Veta Biriș, Ionuț Fulea, Uddi si Constantin Enceanu.

Mai aproape de casă cu ajutorul muzicii

Preț de câteva ore, moldovenii și românii din Marea Britanie, dar și din toată Europa s-au simțit mai aproape de casă datorită muzicii populare românești.

Frații Advahov au rămas surprinși de modul în care au fost primiți de publicul numeros – peste 3.000 de oameni dornici de muzică bună, care au dansat și au cântat împreună cu artiștii de pe scenă.

„Un concert excepțional, cu o bună organizare în cele mai mici detalii! Andra și toți interpreții au fost minunați, au reușit să transmită mesajul puternic al acestui eveniment, să aducă muzica de acasă – la Londra, și ne bucurăm enorm că anume noi suntem cei cei care i-am acompaniat, pentru că am avut parte de o frumoasă experiență”, spune Vitalie Advahov.

„A fost un public minunat, nu ne-am așteptat la așa reacții – oamenii au cântat, au dansat și chiar nu ne-au dat voie să plecăm de pe scenă! Ne-au chemat la bis!!! Am rămas plăcut surprinși să-i vedem pe toți dornici de folclor autentic!”, a declarat Vasile Advahov.

Andra a declarat că acest concert are un mesaj special: „După ce anul trecut am sărbătorit Centenarul Marii Uniri, e important să nu ne uitam rădăcinile, să nu ne pierdem identitatea, să rămânem uniți, oriunde ne-am afla, și să nu ne uităm tradițiile și valorile românești.”

Colaborarea dintre Andra si Orchestra Fraților Advahov este una de lungă durată, de care artista se declară încântată, iar repetițiile pentru concert au avut loc la Chișinău. 

Turneul „Tradițional” va ajunge la Chișinău pe 10 și 11 aprilie șil se va încheia pe 20 aprilie, la Oradea.

Frații Advahov, alături de talentata Orchestră pe care o conduc, vor acompania interpreții la toate concertele ce urmează.