Erau ambele liceene și căutam peripeții la un cerc de pictură la care umblau ambele. Dintr-o nebunie practic, Doina și Daniela Rotaru, astăzi studente la medicină, au început să picteze diverse chestii pe tricouri. Iar ca să exerseze cele învățate la lecțiile de anatomie, fetele reproduc artistic elemente care, aparent, ar fi incompatibile cu o haină.

Amintiri din…

„În copilărie eram mereu împreună, aveam aceleași interese și aceeași prieteni cu toate că eram foarte diferite, practic toate amintirile noastre sunt comune. Cred că mai greu ar fi să ne amintim lucruri pe care le făceam separat. Ambele am început să pictăm la 10 ani, la școală de pictură unde mergeam împreună cu niște prieteni și din câte ne amintim era foarte interesant. Pe tricouri am început să pictăm în liceu în cadrul unui cerc de pictură activitatea căruia vroiam să o diversificam”, ne declară Doina și Daniela.

Din dorința de a fi…

„Primul tricou pictat a fost anume din dorință de a fi originali și diferiți, probabil dorință a oricărui adolescent. Era vorba despre o pasăre decorativă formată din multe elemente mici. A ieșit ceva frumos, prietenilor noștri le-a plăcut și asta ne-a încurajat să continuăm. Noi pictăm doar ceea ne place și, deoarece ne place biologia, avem multe idei legate de acest domeniu. Avem și lucrări care nu au legătură nici cu anatomia omului, și nici cu biologia în general – e pur și simplu ceea ce simțim sau ne-a povestit că vrea deținătorul tricoului”, ne mai povestesc fetele.

Ar fi interesant să…
„Nu avem setate vise sau careva barieră că pe asta nu desenăm sau anume asta vrem să facem. Poate ar fi interesant să pictăm pe uniformele sportivilor sau personalităților foarte cunoscute, care și nouă ne plac. Un lucru să fie clar: nu putem picta pe sintetică, atlas, orice material lucios sau dantelă. Creațiile noastre au ajuns pe multe tricouri desigur, jachete și câteva halate albe a studenților de la USMF”, ne-au mai spus fetele râzând.

Interesant în ce facem e că…
„Fiecare tricou are „șeful” lui, celălalt „șef” sau cealaltă se conformează. De fapt scopul nostru e de a lasă ceva frumos în urmă noastră. Poate sună prea nobil, însă noi credem că înfrumusețăm lumea prin aceste creații, măcar un pic. Nu avem planuri sau așteptări față de această ocupație și, respectiv, nici dezamăgiri. O să fim la fel de împlinite dacă ceea ce facem rămâne o pasiune sau crește în ceva mai mult și o să dăruim în continuare tricouri personalizate prietenilor noștri la aniversări”, mai spun Doina și Daniela Rotaru.

Foto: CERULEUM