Răscolind prin fotografiile virtuale ale Deliei Matache sau Alinei Eremia, rămâi vrăjit de pozele care trădează manichiura artistelor. În spatele acestor modele de Nail Art stau emoțiile și mâinile talentate ale unei basarabence pe nume Anastasia Radu. Tânăra e stabilită la București de 4 ani, reușind să-și adune printre clienți nume mari din showbizul românesc. „Transformă-ți pasiunea în carieră” - acesta e cel mai important credo al Anastasiei. Molipsiți-vă și voi de frumusețea și ambiția acestei meșterițe!

Anastasia, de unde pornește relația ta cu Bucureștiul și, mai ales, cu Nail Art-ul? A fost o coincidență să le îmbini pe ambele atât de frumos?

Am început relația cu Nail Art-ul încă din vremea adolescenței, fiind mereu pasionată de detaliile frumuseții unei femei, însă până acum 4 ani, am păstrat-o doar ca pe un hobby.

În 2012, când am venit la București, văzând oportunitățile și interesul de aici pentru frumos, am decis să merg spre o carieră care să împletească pasiunea, implicarea și relațiile interumane. Astfel, am ales drumul Nail Art-ului.

13263696_1020011521402312_5258949404895069306_n

De ce nu la Chișinău? Ce uși ți-a deschis capitala română și crezi că nu ți-ar fi deschis niciodată cea moldovenească?

Venirea mea la București a fost o decizie familială, astfel încât ne-am mutat cu totul aici. Nu am venit în special pentru a-mi transforma hobby-ul în carieră. Cu siguranță aș fi găsit și la Chișinău același interes pentru frumusețe și aceleași persoane deosebite pe care le-am găsit și la București.

13417699_1038287772908020_3450812882158919512_n

Nu vom ezita să te întrebăm despre cum ai făcut cunoștință cu două dintre cele mai mari nume din industria muzicii românești: Delia și Alina Eremia. Mai colaborezi și cu alți artiști din România? 

Ca în orice domeniu, pasiunea și dorința de perfecționare fac diferența, aducând astfel tot felul de satisfacții. Tuturor clientelor mele din prezent le păstrez încrederea prin dorința de a le aduce măcar puțină fericire și împlinire prin munca mea. Colaborez cu drag cu o mulțime de persoane publice din România, atât din industria muzicală românească, cât și din showbiz.

13882107_1076362379100559_612448354608877991_n

Povestește-ne despre care sunt cele mai actuale tendințe în materie de Nail Art, în acest sezon.

În tendințele de primăvară-vară 2016, întâlnim și anul acesta formele pătrate, ovale sau usor rotunjite pentru a crea efectul de alungire a unghiei. Ca și culori, acesta este sezonul Rose Quartz și Serenity. În topul preferințelor de culori din această perioadă întâlnim și menta, liliacul, piersicul, turcoazul și lacul violet cu tonuri de gri.

De asemenea, o popularitate aparte au și culorile pastelate, cele nude, culorile mate sau chiar și cele metalizate, cu efect de oglindă.

Ca și design al unghiilor, recomand în această perioadă degradeul, folosind culorile menționate mai sus, în special Rose Quartz și Serenity. Putem folosi, pentru a ne personaliza unghiile, forme geometrice aplicate sau chiar modelele de semilună.

Trendurile diferă, dacă e să ne referim la mirese?

În cazul mireselor, sunt populare și de data aceasta nuanțele nude și modelul french. Pentru a conferi un efect impresionant unghiilor, miresele pot opta și pentru modelele 3D.

cats

Cine sunt mentorii cărora ți-ai dori să le mulțumești pentru cele mai prețioase calități profesionale, dar și personale?

Am pornit pe acest drum cu propriul bagaj încărcat cu ambiție, răbdare, perseverență și determinare. Cursurile pe care le-am urmat și orele de muncă interminabile stau la baza carierei mele.

În rest, singură am găsit putere pentru a lupta de dragul visului meu și pentru a ajunge cât mai departe.

cats

 

Te rugăm să lași un sfat pentru toate amatoarele de frumos, care își propun să studieze manichiura și arta decorului unghiilor.

În urma experienței acumulate până acum, le sfătuiesc să se încarce cu multă răbdare, ambiție și motivatie pentru a-și urma visurile și pasiunea. Nu este o muncă ușoară, fiind nevoie în permanență să fii în tendințe și să urmărești nevoile și dorințele clientelor.

fgbgfb

Ai un vis legat de meseria ta, pe care ți-ai dori să-l vezi realizat acum sau în câțiva ani?

Dorința mea este de a mă extinde în domeniul frumosului printr-un salon propriu și complex, care să aducă și mai multe momente de relaxare și fericire clientelor mele.

12650961_946891825380949_2521450045991509162_n

Ce secrete ascunde frumusețea Anastasiei Radu?

Faptul că pasiunea mea a devenit cariera mea îmi aduce multă bucurie și satisfacție, iar o femeie fericită și liniștită emană întotdeauna frumusețe. În rest, am grijă de mine prin ritualurile uzuale de frumusețe ale oricarei femei.

Îți urăm spor în realizarea marelui vis și îți mulțumim pentru acest interviu.

Foto: Instagram, Arhiva Personală

Distribuie articolul: