Feminitatea, rafinamentul și autenticitatea sunt trei, din mulțimea de calități care o definesc pe jurnalista Ana Popenco. Oamenii o inspiră, iar de câțiva ani, literele au devenit vocația ei. Dacă până acum era obișnuită să descopere lumea interioară a oamenilor de valoare, acum a venit timpul să schimbăm rolurile.

Vă invităm să descoperiți lumea interioară a scriitoarei Anei Popenco, autoarea proiectului „Istoriile Rochiilor Uitate”.

Conceptul proiectului „Istoria Rochiilor Uitate” s-a conturat de la o ședință foto care a direcționat tot proiectul spre un început.

11665679_10207154103558083_5337410170117155071_n

Ideile uneori apar spontan, grație oamenilor care ne înconjoară și care ne sunt alături. Și în momentul unei discuției a apărut  ideea că ar fi super să selectăm câteva rochii și în așa manieră să le redăm istoria și povestea.

Rochia care îmi trezește amintiri frumoase este cea a mamei mele, pe care ea a împărțit-o cu sora ei în tinerețe. Este unica rochiță a mea din proiectul „Istoriile Rochiilor Uitate” .

Nu m-am gândit vreodată când anume port această rochie pentru că atunci când o îmbraci o haină, iei toate amintirile ei cu tine, dar nu te gândești când să o porți. Adică imediat ce o îmbraci, ea te absoarbe pe tine și te gândești ce a trăt rochia, dar nu când dorești să o îmbraci.

Garderobele mele sunt oriunde. Una este în Washington, una la părinții mei, una la părinții soțului, alta la noi acasa, de asta totul este foarte împrăștiat și atunci când am o singură garderobă în față, eu trebuie să mă descurc neaparat cu ceea ce este acum, acolo. Probabil uneori totul se întâmplă într-o asemenea manieră, încât oamenii rămân impresionați de stilul meu.

11659256_10207083644636654_4758079313507567367_n

Doar oamenii și mă inspiră, și istoriile oamenilor, fiind că atunci când eu mă apropii de ei, între noi se stabilește o relație mai caldă și ei încep să îmi vorbească lucruri despre care nu au mai vorbit, atunci eu simt o împlinire a mea personală.

Dacă ar fi să aleg între SUA și Suedia, cu siguranță aș fi ales Suedia. Acum în momentul în care are loc comparația, eu înțeleg că Suedia este mult mai aproape de mine. Acolo au avut loc momente din viața mea care sunt unice, acolo m-am simțit atât de altfel, atât de nouă, am devenit mamă acolo.

Eu cred în destin sau în soartă. Deja faptul că noi ne-am născut aici și nu în altă parte, deja este un destin al nostru și noi trebuie să ne descurcăm pe segmentul în care noi ne-am născut, dar fiecare dintre noi stă în fața unei alegeri.

1001423_10201865345422435_1561282392_n

Eu nu pot să știu dacă am ales corect în viață, dar eu sunt fericită în alegerea pe care am făcut-o și în care trăiesc astăzi.

Eu sunt într-o continuă căutare. În momentul în care am făcut 5 ani de televiziune credeam că televiziunea este parte din viața mea. Când oamenii plecau de la Muz Tv, motivând că ei își doresc o altă viață sau își schimbă țara sau au întâlnit iubirea, care le-a direcționat un alt destin, eu întotdeauna mă întrebam: „Cum poți să lași, să pleci și să nu mai faci televiziune?!”. Exact peste câteva luni am plecat eu, dar aveam gândul că eu voi reveni. După, toate s-au întâmplat alfel și eu am început să scriu. Acum, între televiziune și meseria pe care eu o încerc astăzi aș alege varianta a doua. Încă îmi doresc să  să călătoresc și sp scriu, să cunosc oameni și să discut cu ei.

Singurătatea este o soluție foarte bună atunci când ai moralul la pământ.

Este foarte importantă să fii prezentă în discuție cu bărbații. Cu femeile discuțiile se așază altfel, dar cu bărbații eu am înțeles că trebuie să fii prezentă și acest fapt denotă respect. Dar cochetă, mai puțin cochetă, toate acestea apar în funcție de ce se discută la moment și care-ți sunt scopurile.

Eu consider că există femei care pot să focuseze asupra lor toată atenția și nu știu cum se întâmplă acest lucru.

10270812_10203735106605296_5666177815894025777_n

Atunci când frumusețea vine din interior, omul este mult mai blând, mai calm, mai senin. Atunci când totul vine din suflet, omul este atât de frumos, el trăiește într-o armonie cu sine.

Nu pot răspunde la întrebări despre dragoste. Atunci când trebuie să vorbesc despre dragoste eu am remarcat că nu pot să fii spontană, fiind că dragostea este TOT.

Le doresc femeilor să-și trăiască viața în armonie și toate să se întâmple atunci când ele își doresc și cum își doresc. 


Distribuie articolul: