Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a vorbit în cadrul unui interviu pentru revista Fashion VIP despre prima sa vizită la Chișinău. Acesta a abordat subiecte precum: reclamele în limba rusă, oamenii de aici, dar și... praf.


„Se întâmpla în anul 2009. Locurile pe care le-am văzut atunci mi s-au părut prăfuite. Era un oraș plin de reclame în limba rusă, oamenii pe stradă erau cu toții aproape debusolați și aveai impresia că parcă-și pierduseră busola, mergeau haotic. Interacțiunea pe care am avut-o cu colegii din MAE a fost una bună, dar mă refer la oamenii de pe stradă”, și-a amintit ambasadorul.

„Am avut plăcerea ca după ani, când am revenit la Chișinău, să văd un oraș transformat. Chișinăul întotdeauna a avut parcuri frumoase care sunt în continuare extraordiare și îngrijite, în ultimul timp au apărut restaurante foarte bune, este și un bun gust care caracterizează inclusiv marcajul stradal.”

„Oamenii, sigur, și-au păstrat unii dintre ei încrâncenarea și debusolarea dar depinde și cum discuți, cum abordezi și cum te raportezi la lucruri. Cred că există și mai multă speranță într-un trai mai bun, cel puțin eu îmi doresc să cred așa”, a adăugat Daniel Ioniță pentru Fashion VIP.

Sursa: agora.md

Distribuie articolul: