Au nemții din Bavaria, dar și austriecii, o rețetă de desert care le face diminețile speciale - Kaiserschmarrn, omleta dulce, care se consumă ca pâinea caldă. Cu ocazii speciale, rețeta e tocmai potrivită pentru cupluri, dar și întreaga familie. Cum se prepară, îți spunem mai jos.

Pentru prepararea omletei, veți avea nevoie de următoarele ingrediente: 

– 2 ouă

– 1 linguriță de zahăr

– 125 ml de lapte

– 75 gr. de făină

– puțină sare

– puțină vanilie

– 25 gr. de stafide

– 1 lingură de rom sau coniac

– 2 linguri de zahăr pudră

– 10-15 gr. de unt

– banane, pireu de mere sau dulceața preferată

Mod de preparare: 

Lăsați stafidele la umflat în rom pentru câteva ore.

Zbateți albușurile până la obținerea unei spume albe și dense, adăugând un pic de sare. Zbateți gălbenușurile cu zahărul și vanilia, adăugați făina cernută, amestecați bine, apoi adăugați laptele. În acest amestec se va amesteca atent albușul.

Pe o tigaie încălzită pe foc, puneți o bucățică de unt, iar deasupra turnați amestecul obținut mai sus, punând deasupra bobițele de stafide. Omleta se va prăji cam 3 minute pe o singură parte, apoi o veți întoarce pe cealaltă, folosind o lopățică de lemn. După ce e prăjită pe ambele părți, omleta se va tăia atent în bucățele 2 x 2 cm, deasupra lor se va mai adăuga puțin unt, apoi cubulețele de ou se vor presăra cu zahăr pudră. În acest fel, desertul se va carameliza.

Omleta dulce se va servi presărată cu pudră sau cu bucățele de banane, dulceață de fructe ori pireu de mere.

iStock_000023951698Small

Foto: cooksipgo.comfromaustria.com

Distribuie articolul: