Întrucât de la procurarea alimentelor și până la consumarea lor deseori trec ore sau zile în șir, acestea trebuie păstrate în condiții adecvate. Dacă nu se respectă aceste condiții, alimentele se alterează, adică își modifică proprietățile și devin dăunătoare pentru om, atenționează experții.

În ajunul Paștelui Blajinilor, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor vine cu următoarele sfaturi pentru cetățeni:

  • Intuind organizarea meselor de pomenire la cimitire, la aer liber, recomandăm consumatorilor să nu folosească produsele și bucatele gata, ușor perisabile, care pot să se altereze în scurt timp în aer liber si la temperaturi ridicate,
  • Nu consumați alimente și bucate gata, de proveniență dubioasă sau fără acte de proveniență,
  • Alimentele decongelate trebuie gătite imediat. Nu le lăsați mult timp înainte de a le găti,
  • În procesul de preparare a bucatelor în condiții casnice nu utilizați alimente expirate, produse procurate din locuri neautorizate, sau alimente ce nu sunt însoțite de certificate ce ar confirma originea lor,
  • Nu lăsați neacoperite vasele cu mâncarea gătită.

Totodată, experții Agenției le recomandă consumatorilor să respecte normele sanitare și de igienă personală in timpul consumului alimentelor, scrie Agora.md.

Distribuie articolul: