Să începi și dezvolți o afacere în Republica Moldova e nevoie de multă motivație și imaginație, însă nu e un lucru imposibil, dacă știi ce-ți dorești. Alexandrina Bârsanu și soțul ei confecționează cutii cu design personalizat pentru orice tip de depozitare: de la cadouri care vor fi împachetate inedit și până la depozitarea anumitor amintiri, jucăriile din camera copiilor, detaliile din camera de baie sau orice altceva.

Cutiile de carton create de cei doi soți vor conferi interiorului un aspect deosebit, având designul colorat, plăcut și permițând să ascundeți în ele orice: de la articole de birou până la articole vestimentare. Secretul cutiilor se ascunde în asamblarea lor individual de către client, cu ajutorul unor butoane din plastic.

„Facem cutii cu poze, personalizate… Acestea se montează acasă, foarte ușor, timp de 3 minute, cu ajutorul setului de butoane și tortițe primite odată cu elementele cutiei. Anume aceste elemente le și conferă individualitate. Există multe tipuri de cutii din carton la noi, însă credem că cele pe care le oferim noi au o nuanță și un rafinament aparte”, spune Alexandrina.

Cutiile sunt de două tipuri de mărimi, iar designul exterior este de o diversitate foarte mare: Stil clasic, flori, anumale, imaginile copilăriei sau personajele preferate ale copiilor – totul pentru ca acest accesoriu să se potrivească perfect interiorului și dispoziției oamenilor care o folosesc sau admiră.

„O cutie care trebuie să ajungă pe raftul magazinului conține: baza cutiei, părțile laterale, un set din plastic care conține tortițele laterale și butoanele fixatoare. Cutia decorativă va putea fi montată acasă, fără clei sau careva aparate adiționale ajutăroare. Simplu, comod, dar cel mai important – plăcut ochiului. Noi asigurăm cumpărătorii că designul este absolut așa cum și-l imaginează ei, iar la printare folosim vopsele non-toxice, prietenoase inclusiv copiilor”, mai spune Alexandrina Bârsanu.

„Am decis să facem astfel de cutii după ce am primit un cadou din străinătate, ambalat astfel. Eu nu mi-am abandonat profesia, ba mai mult – în paralel am luat și titlul de magistru în drept. Sunt în pauza de maternitate și asta îmi oferă un plus de timp pentru a mă ocupa de familie, dar și de cutiile personalizate. De afacere se ocupa în mare parte soțul, însă deja suntem în căutarea de angajați… Am fost norocoși să putem accesa programul PARE 1+1 pentru a putea începe cu succes afacerea noastră. Acești bani ne-au fost de un real ajutor, ca ulterior să mai aplicăm și pentru alte granturi în cadrul ODIMM”, spune tânăra antreprenoare.

Familia recunoaște că în Republica Moldova oamenii încă nu au cultura împachetării și păstrării lucrurilor așa ca în occident sau America, însă rolul lor este și de a educa populația în acest sens. Puteau alege să plece peste hotare, însă au decis să dezvolte ceva acasă, iar acum nu le pare rău pentru ceea ce văd că reușesc.
Ne-a fost mai greu să studiem piața, fiind un produs nou la noi. În procesul de vânzare a trebuit să cochetăm și explicăm detaliile fiecărui client. Cred că am fost curajoși: și să rămânem, și să ne aventurăm în afaceri acasă la noi. Dacă este dragoste și patriotism, reușești. Dar și mai mult – dacă faci ceea ce-ți place. Am încercat să transformăm hobby-ul în ceva care să ne aducă un venit. Eu mă ocup mai mult promovare și unele momente ce țin de designul produselor, iar soțul de print, asamblare, livrare, etc.”, mai povestește Alexandrina.
Visul tinerei familii nu se oprește aici. Vor dezvolta afacerea, o vor perfecționa, vor veni cu imagini și mai apetisante pe aceste cutii, iar scopul este deta setat.
„Vrem ca în fiecare casă din țara noastră să fie câte o cutie creată de noi. Voi fi mulțumită dacă aș intra la cineva străin în casă și aș vedea, undeva în șofonier sau în odaia copiilor, o cutie de-a noastră”, declară femeia de afaceri.