Parcul Meu, proiect inițiat de Ongan Tekstil, a lansat Aleea Colorată ieri, 30 septembrie, pe aleea centrală din parcul Valea Trandafirilor, transformând-o în principalul punct de atracție al parcului. Din ziua de 30 septembrie, aici, în fiecare zi de weekend va dăinui o atmosferă de poveste pentru mici și mari, cu surprize, daruri și seri pline de dans.


Aleea Colorată a fost lansată printr-un eveniment fastuos la care au fost prezenți zeci de locuitori ai orașului Chișinău, veniți din toate colțurile capitalei, ca să fie martorii oculari la prima transformare a parcului preferat – Valea Trandafirilor.

Pe parcursul întregii seri de sâmbătă, în parc s-a resimțit o atmosferă de sărbătoare: clovnii și magicienii au distrat copiii, dăruindu-le vată dulce și baloane. Un show excepțional cu baloane de săpun le-a dăruit celor mai mici oaspeți ai parcului multe emoții și impresii noi. Toți trecătorii care se plimbau în regiune au încetinit pasul și s-au bucurat, împreună cu cei prezenți, de marea surpriză a serii – aprinderea luminilor multicolore pe Aleea Colorată.

Reprezentantul oficial al Ongan Tekstil, dl Andrian Țeruș, a anunțat lansarea oficială a proiectului Parcul Meu:

„Parcul Meu este un proiect inițiat de investitorul din Republica Turcia, Ongan Tekstil, o companie care a investit deja milioane de euro în economia Republicii Moldova, în formarea locurilor de muncă la noi în țară. Astăzi anunțăm oficial lansarea unui alt proiect inițiat de Ongan Tekstil – un proiect social, de suflet, prin care ne-am propus să readucem frumusețea de altă dată a mai multor zone din parcul Valea Trandafirilor. Sperăm să avem și susținerea dvs. în continuare pentru dezvoltarea acestor inițiative, doar investim în orașul nostru pentru noi, pentru copii noștri.”

DSC_4256

Dna Otilia Cotruța, coordonatorul proiectului Parcul Meu, a relatat despre cum s-a născut acest proiect:

„Primele acțiuni pe care le-am realizat aici au fost cele de salubrizare, după ninsorile din aprilie. Am avut atunci alături de noi câteva zeci de persoane- voluntari, locuitori ai sectorului Botanica. Astăzi este un alt eveniment – unul de lansare a Aleii Colorate, locul care ne propunem să fie rapid îndrăgit de părinți și copii, în special în zilele de weekend. Ne propunem să repetăm aceste momente de magie de pe aleea centrală a parcului Valea Trandafirilor.”

Sub ochii sclipitori și aplauzele a sute de spectatori, oficialii au dat startul aprinderii lunimilor pe Aleea Colorată. Momentul a fost culminant, cu multe emoții frumoase si colorate. Ulterior, în scenă au urcat tinerii talentați de la Megapolis Band, iar publicul a cântat în unison hiturile vechi preferate.

Evenimentul are drept scop renovarea și restaurarea mai multor zone din parcul Valea Trandafirilor, din sectorul Botanica al сapitalei. Printre inițiativele anunțate în cadrul proiectului se numără modernizarea aleii centrale, reabilitarea izvoarelor din parc, modernizarea terenului de sport, construcția unui perete de susținere împotriva alunecărilor de teren, renovarea Podului Îndrăgostiților.