Atunci când răcești și ești mămică care alăptează trebuie să-i acorzi o atenție deosebită tratamentului și să eviți medicamentele care pot dăuna bebelușului tău. Medic categorie I, Cristina Ciocoi a dezvăluit pentru EA.md care este cel mai sigur tratament.

Și mămicile care alăptează pot răci. Dacă vorbim despre subfebrilitate (adică o temperatură de până la 37,5 °C), strănut, nas înfundat, dureri la deglutiție sau în gât, fatigabilitate (oboseală), tuse seacă, atunci este o simplă răceală-viroză de sezon.

Iata care sunt recomandările medicului de familie Cristina Ciocoi:

„Timp de trei zile pacienta consumă multe lichide calde, cca 1.5l, se fac gargare cu bicarbonat de sodiu, spălături nazale cu soluție hipertonice  de 2-3%, se iau pastile de Paracetamol, câte 500mg de 2-3ori în zi și preparate antivirale.

Se evită plimbările și se ține un regim de odihnă, mai mult la pat. Alăptarea bebelușului nu se întrerupe. În câteva zile starea de rău scade în jur de 50 de procente. Dacă în decurs de trei zile starea generală se agravează, atunci mămica se va adresa la medicul de familie.

Pentru a evita răceala, mămicile ar trebui să se odihnească mai mult, să facă plimbări în aer liber, să-și asigure o alimentație bogată în proteine: carne de vită și pui, curcan, pește, gălbenuș și să nu evite lactatele. Nu uităm și de gimnastica zilnică care de asemenea este benefică pentru starea de sănătate și stimulează o lactație mai productivă. Renunțăm la alcool și tutun. Toate acestea fac organismul mai rezistent față de viruși și bacterii”, spune doctorul.

Distribuie articolul: