Nici măcar nu ne închipuim cât de importantă este dieta asupra modului de funcționare a creierului! Alimentele pe care le enumerăm mai jos stimulează o funcție cerebrală valoroasă - memorarea. Dacă simțiți că aveți pierderi de memorie, utilizați-le cât mai des în alimentație.

Amatorii de avocado au o veste bună. Acest fruct este esențial pentru stimularea memoriei. Grăsimille monosaturate din fructele de avocado mențin nivelul constant al zahărului din sânge; acidul folic și Vitamina K previn apariția cheagurilor la nivelul creierului, stimulând totodată și funcțiile cognitive, mai ales memoria și concentrarea.

Sfecla este și ea leguma oamenilor cu memorie de fier. Azotații naturali din sfeclă stimulează fluxul de sânge din creier, sporind performanța mentală. Testați cât mai multe rețete, pentru a introduce cât mai des sfecla în alimentație.

Granny's Ukrainian Borscht is on @jillian.harris blog! Probably the healthiest thing in our family Ukranian cookbook by a mile!!! #vegetarian #borscht #beets

A post shared by Fraîche Nutrition (@fraichenutrition) on

Uleiul de cocos. Extras din nuca de cocos, acest ulei vă poate ajuta să scăpați de pierderile de memorie ce survin odată cu vârsta. Uleiul de cocos poate înlocui multe alte grăsimi folosite în alimentație.

Ciocolata neagră. Bogată în flavanoli, acest produs poate îmbunătăți fluxul de sânge spre creier și inimă. Evitați însă ciocolata cu lapte și cea de culoare albă, în favoarea unui produs cu peste 70% cacao. Cu cât e mai închisă la culoare, cu atât e mai bună!

Gălbenușul de ou. Grație unui conținut mare de colină (C5H14NO), gălbenușul contribuie la formarea creierului uman încă din perioada intrauterină. Studiile arată că ouăle nu au niciun efect asupra nivelului de colesterol din sânge, ba din contra – ridică nivelul colesterolului bun.

Uleiul de măsline extra-virgin este un alt aliment pentr creier grație antioxidanților pe care îi conține. Includeți uleiul de măsline în dietă pentru a vă îmbunătăți capacitatea de învățare și memoria. Consumul acestui ulei poate preveni și apariția Alzheimerului. Cel mai bun mod de a-l consuma este la temperatura camerei sau rece.

Carnea de somon. Bogat în acizi grași Omega-3, somonul stimulează funcționarea bună a creierului, îmbunătățindu-i memoria. Consumul de somon previne tulburarea hiperkinetică cu deficit de atenție (ADHD) prin îmbunătățirea concentrării.

Curcuma stimuleză memorarea grație curcuminei – un compus chimic care îmbunătățește aportul de oxigen către creier. Este unul dintre condimentele minune.

https://www.instagram.com/p/BLs5WRoAZGj/?tagged=turmeric&hl=ro

Nucile nu puteau lipsi din listă, deoarece îmbunătățesc considerabil sănătatea cognitivă și vigilența mentală. Vitamina E din nuci poate preveni Boala Alzheimer.

Foto: Instagram

Distribuie articolul: