Un nou studiu publicat în cursul acestei săptămâni în Statele Unite ale Americii arată că persoanele cu vârste mai mari de 65 de ani care consumă peşte trăiesc, în medie, cu doi ani mai mult decât oamenii care nu se hrănesc cu acizii graşi omega-3 ce se găsesc în carnea de peşte. Cercetătorii au descoperit că persoanele care prezentau un nivel ridicat al acizilor graşi omega-3 aveau, totodată, un risc de a deceda cu 27% mai scăzut, iar riscul de a muri în urma unei afecţiuni cardiace era cu 35% mai mic decât în cazul persoanelor care aveau un nivel scăzut al acestor acizi graşi.

Oamenii de ştiinţă au analizat 16 ani de date colectate de la 2.700 de adulţi americani cu vârste mai mari de 65 de ani. Participanţii la studiu nu consumau suplimente cu ulei de peşte, pentru a elimina confuzia provocată de diferenţele între acizii graşi omega-3 obţinuţi din suplimente şi cei obţinuţi din dietă.

Persoanele care aveau cel mai mare nivel al acizilor graşi omega-3 în corp, ce pot fi obţinuţi din surse precum somonul, tonul, halibutul, heringul sau macroul, prezentau cel mai mic risc de a muri din orice cauză, trăind în medie cu 2,2 ani mai mult decât persoanele care prezentau cel mai scăzut nivel al acestor acizi graşi.

sursa: descopera.ro 

Distribuie articolul: