Contactul sexual poate fi lipsit de plăcere atunci când vaginul nu este lubrifiat îndeajuns. Acest fenomen de uscăciune vaginală sau lubrifiere insuficientă este o tulburare frecventă care afectează un număr mare de femei. Există câteva explicații medicale care arată de ce apare uscăciunea vaginală.

Infecţiile vaginale.

Foarte des întâlnite la femei, infecțiile vaginale au diverse cauze și dau simptome de arsuri și mâncărimi, dar inhibă și procesul de lubrifiere vaginală. Dacă ai simptome care seamănă cu cele descrise mai sus, un test de secreție vaginală este primul pas spre diagnosticarea corectă a uscăciunii vaginului.

Scăderea nivelului de estrogen.

Când apar dereglări hormonale, acestea se simt mai ales în dormitor. Iar un prim simptom este uscăciunea vaginală. Trebuie să ştii că estrogenul menţine sănătatea vaginală, asigurând o lubrifiere optimă, o elasticitate a pereţilor şi un PH acid în interiorul vaginului. Atunci când nivelul acestui hormon scade, vaginul tău devine fragil, iar lubrifierea insuficientă este doar una dintre consecințe.

Un preludiu superficial

Un preludiu superficial poate duce la această problemă intimă. Atunci când zona genitală nu se vascularizează îndeajuns, lubrifierea devine un proces anevoios.

Stresul și stările de anxietate

Sunt factori emoționali și psihologici care afectează și relația intimă. Lubrifierea insuficientă apare ca urmare a unor probleme emoționale, stresul și grijile afectând circulația sângelui.

Igiena

Spălăturile exagerate sau utilizarea unor soluții ce modifică echilibrul normal al florei vaginale pot induce, de asemenea, uscăciunea vaginală.

SURSA