A renunțat la o carieră de succes, pentru căutarea de sine acolo, unde a simțit că va respira mai adânc și nu a dat greș. Acum, avem un altfel de Alex Gurdila. Mai libertin, mai dezinhibat, mai direct și, credem noi, mai fericit. Deși se află peste Ocean, a acceptat să ne vorbească „Ce vor femeile?!”.

Încep cu o întrebare simplă, dar obligatorie, tu știi ce vor femeile?

M-am gândit două zile la întrebarea asta… Da’ trebuie?

Ești de ceva timp în SUA și probabil ai analizat cu ochii de bărbat cum sunt femeile acolo? Ai putea să le caracterizezi?

E greu să defineşti o femeie americană, pentru că e aproape imposibil să defineşti un american ca atare. Se dăruie fără prea mult patos. În câteva minute te poţi trezi invitat la o cafea la ea acasă, iar dimineaţa te poţi retrage fără „small talk”.

Dacă e să faci o paralelă cu femeile noastre, cum le-ai diferenția?­­

Mi s-a spus că bărbaţii din America nu mai ştiu să aibă grijă de femeia pe care au invitat-o la cină. Din acest motiv probabil mi s-a creat impresia că uită de cochetărie, că pierd din valoarea lor, de puterea de a zdrobi inimi. Se pune mare accent pe faptul că timpul costă bani, aşa că nu îl cheltuie pe flirt.

Știu că ți-ai lansat recent un blog în care apare și o voce feminină. Este asta un alter-ego al tău sau este vorba chiar despre o femeie anonimă?

Este o prietenă de-a mea care a preferat să rămână anonimă, pentru a nu i se percepe stereotipic scrisul. Cred că se simte mai în siguranţă aşa, iar atunci când cineva de la masa ei discută despre această Ea se amuză. E un fel de Carla’s Dreams.

11040607_10153577301288630_6262279168528741079_n

Se zvonește că tu și Ana Mardare nu mai sunteți împreună, poți să ne confirmi sau să ne infirmi informația?

Nu ştiu de ce lumea pierde timp pe asemenea bârfe, fie ele şi adevărate. Noi am afişat prea multe lucruri, aşa că acum a venit timpul să ne retragem în intimitatea demult dorită.

Crezi că bărbatul Alex Gurdilă s-a schimbat mult de când a plecat în SUA, într-o altă societate, cu alte principii?

Sunt şanse să fiu de nerecunoscut, la fel cum sunt şi cele de a părea la fel de superficial ca înainte. Nu ştiu dacă sunt lupul care şi-a schimbat năravul, dar am acumulat un bagaj mare de experienţe şi, probabil, văd lumea cu ochi mai critici.10590445_10152609436403630_3949897374573775598_n

Ce aștepți tu de la o femeie, pentru ca să fii fericit?

Nu vreau nimic. Fericirea mi-o construiesc singur şi îmi aparţine doar mie. Dacă vrea să ne combinăm bucuriile personale în una comună, cu mare drag accept. Atâta timp cât fericirea ei nu calcă peste a mea, suntem pe calea cea dreaptă.

O femeie frumoasă este cea care…?

Miroase a toamnă târzie.

Ai putea să numești eșecurile pe care le fac femeile în raport cu bărbații?

Aşteaptă să fie purtate pe mâini. Dacă singurică nu faci acest lucru, nu îţi lăsa destinul şi corpul în mâinile altui om.

Ai putea să fii fericit fără prezența unei femei în viața ta?

Fără Ea, unica? Da. Fără toate – nu.

Cum ar trebui să fie ea, femeie potrivită pentru tine?

Of, de-aş şti, demult aş fi căsătorit. E o taină pe care abia aştept să o descopăr. Dar 

Sunt femei care își doresc familie, copii, altele însă pun preț pe o carieră prosperă. Care tipuri de femeie îți sunt mai apropiate?

Cea care mă iubeşte şi lasă totul pentru a merge la plimbare pentru o oră. Fiecare avem responsabilităţi, dar cuplul are nevoie de a fi consumat în intimitate.

10570484_10152605533408630_657455347837489943_n

Ce ar trebui să știe femeile din societatea din prezent despre bărbați și atitudinea lor față de relație, femei, căsătorie?

O să fac o generalizare, dar noi ne căsătorim când vrem copii. Cred că ar trebui să o facem când suntem doar îndrăgostiţi. Şi da, noi pierdem din bărbăţie, pentru că am crescut nişte muieri: nu facem armată, nu construim casă, nu ţinem piept provocărilor. Iertaţi-ne…

Tu ți-ai stabilit un plan de viață și anume, vârsta când să te căsătorești, când să devii tată? Te vezi în acest rol?

Orice om cu mintea întreagă se vede în rol de tată, probabil şi în rol de bărbat căsătorit. Timpul şi persoana potrivită vor decide care-mi va fi soarta şi succesele. Sper să am noutăţi bune.

Ce lecții de viață ai luat de când te afli în SUA?

Nu pierde timpul aiurea.

Nu scăpa o zi fără a scrie în jurnal – nu avem noi o memorie chiar atât de exemplară.

Plângi când simţi că ai nevoie, nu-i ruşinos.

Ești un om de artă și îți urmezi vocația acolo. Cât de ușor sau greu îți este să cucerești lumea și publicul tău?

Am pierdut contactul cu această parte din mine. Încerc să canalizez toată această energie în alte direcţii. Dar, cu siguranţă, o să revin la marile mele pasiuni. Cu timpul…

Ești la curent cu evenimentele actuale din Moldova? Ce simți atunci când citești de la departare știrile?

Foarte rar citesc despre ce se întâmplă acasă. Simt că mi-am lăsat familia într-o perioadă cumplită. Simt că nu mai e scăpare. Simt un mare gol.1236491_10151850725503630_197333267_n

Ce mesaj ai vrea să transmiți femeilor noastre?

Prinţul pe cal alb s-ar putea să nu mai vină, pentru că s-a rătăcit. A venit timpul să călătoriţi şi voi oleacă în căutare – a noastră, de sine.

Echipa Ea.md îți dorește să fii fericit oriunde te-ai afla.