Așa cum și-au obișnuit publicul, actorii Teatrului Național „Eugene Ionesco” surprind de fiecare dată cu producții de exepție. Pentru luna februarie a acestui an, întreaga echipă pregătește premiera unui spectacol pe cât se poate de interesant, intitulat - „Căsătoria”. Și invitația este una inedită. Actorii au prezentat un making off, acolo unde iubitorii teatrului pot vedea momente din haioase din cadrul repetițiilor.


În regia lui Veaceslav Sambriș, spectacolul descrie o întâmplare absolut incredibilă, în două acte:

„O căsătorie anunţată, o fată de măritat şi mai mulţi pretendenţi care se ceartă pentru mâna fetei, iar cea care trebuie să lămurească situaţia este o peţitoare. O analiză comică despre schimbarea care se produce în viaţa fetelor în momentul măritişului. Încercarea de a-şi găsi „alesul” potrivit naşte disperarea – iată o problemă a fetelor din toate timpurile şi toate locurile”, este rezumatul comediei.

Dan Melnic, Gheorghe Pietraru, Natalia Prodan, Liuba Roman, Laurențiu Vutcărău și Emilian Crețu sunt doar câțiva dintre actorii talentați ce vor lua parte în acest spectacol. Cel din urmă a menționat:

„E o comedie, dar ce înseamnă o comedie? Înseamnă o dramă care nu se întâmplă cu noi. Este drama unei mirese și a unui mire pentru care nu s-a produs acest eveniment. Mai ales în ziua de astăzi, dacă nu ești măritată la 24 de ani e gata – sfârșitul lumii, e o problemă. Acest spectacol ne dă de înțeles că totul se întâmplă normal, de la sine, așa cum trebuie să fie și nu trebuie să grăbim noi lucrurile. Dacă ai să te măriți, te măriți oricum”, a spus Emilian Crețu.

Premiera spectacolului „Căsătoria” va avea loc pe data de 10-11 februarie 2017 și va fi subtitrat în limbile engleză și rusă.

casatoria-site-01-1

Foto: captură video, tei.md