Energia este combustibilul care ne face productivi, știm cât de importantă este aceasta pentru reușita noastră zilnică. Cu toate acestea, uneori, fără ca să ne dăm seama irosim energia pe activități care nu au nici un impact asupra dezvoltării nostre. Vezi mai jos care sunt activitățile care ne „fură” energia fără ca să ne dăm seama. 

1. Discuțiile în contradictoriu care nu sunt constructive

Aceasta este una dintre cele mai mari capcane pe care ni le întinde ego-ul. Intrăm într-o discuție în contradictoriu cu cineva și continuăm de dragul de a avea dreptate sau de a părea mai tare deși intuiția ne spune că nu vom ajunge nicăieri. Ambele persoane implicate sun prea prinse în propriile vorbe pentru a asculta cu adevărat ce spune celălalt. Așadar evită astfel de certuri inutile pentru că nu fac altceva decât să te sece de energie, o energie pe care o poți folosi în mod constructiv.

2. Distracțiile inutile

Nu este nimic rău cu a te relaxa, a te distra și a te simți bine. Însă să pierzi vremea este cu totul altceva. Iar asta este foarte ușor în ziua de astăzi, în care entertainmentul este chiar la…monitor. Evită așadar distracțiile inutile precum uitatul la televizor și navigatul fără sens pe Internet. Folosește-ți timpul liber pentru a crea momente cu adevărat frumoase și valoroase în viața ta care îți vor umple rezervorul de energie făcându-te să fii mai creativă și mai productivă.

3. Alimentele nesănătoase

Consumul de alimente nesănătoase este dăunător atât pentru corpul cât și pentru mintea ta. O mâncare procesată sau fast food poate părea delicioasă însă aportul de vitamine și de nutrienți este egal cu zero. Asta fără a mai vorbi de faptul că, în loc să te energizeze, nu face altceva decât să te facă să te simți letargică și obosită.

4. Analiza excesivă

Mintea ta consumă un sfert din energia ta. Când analizezi excesiv de mult un lucru sau eveniment, gândești compulsiv folosești  greșit  potențialul minții. Acest obicei îți fură energia pe care o poți folosi pentru a construi viața pe care o dorești

5. Obiceiurile negative

Anumite obiceiuri sunt bune pentru că ne ajută să facem anumite lucruri pe pilot automat iar viața devine mai ușoră. Aceasta poate fi o mare capcană în cazul obiceiurilor negative.

Sursa: Kudika.ro

Distribuie articolul: