Părinții unii adolescent din Marea Britanie n-au dat greș atunci când nu i-au permis fiului lor să stea cât își dorește în fața ecranului. Pasiunea pentru jocurile interactive l-au ajutat pe puștiul Mohammed Ali să creeze primul său joc la vârsta de 12 ani, astfel că astăzi se poate lăuda deja cu o companie de IT specializată în crearea de website-uri.

Gamer-ul adolescent Mohammed Ali a îndrăgit jocurile intractive de cum părinții i-au achiziționat primul calculator. A fost atât de captivat de programare, încât la vârsta de 12 ani și-a lansat primul joc, denumit Project 2006, la care a muncit cam 7 luni. Produsul s-a transformat într-o afacere atunci când a fost încărcat pe internet, utilizatorii care își doreau să îl achiziționeze fiind nevoiți să achite circa 6 lire sterline.

Another photoshoot #daypictures #dailymail

A photo posted by Mohammed Ali (@tehalix) on

Pentru că mă jucam des, părinții îmi ziceau că nu fac bine și că nu am parte de niciun fel de viață socială. Dar atunci când am început să câștig bani, părerea părinților despre mine s-a schimbat”, recunoaște băiatul.

În circa 3 luni, a adunat peste 3000 de subscriberi din întreaga lume, ceea ce l-a motivat să-și continue activitatea. În prezent, se poate lăuda cu un cont bancar pe care a adunat cam 30 000 de lire sterline și un online business specializat în crearea de website-uri și aplicații mobile.

Venitul lui Mohammed este mult mai mare spre deosebire de cele ale părinților săi, iar din acest motiv, îi susține financiar ori de câte ori este nevoie. Afacerea îl impune ca să aibă deseori deplasări din nordul Marii Britanii tocmai spre Londra.

Băiatul nu și-a abandonat studiile, intenționând să se înmatriculeze la o facultate de profil din cadrul Universității Cambridge.

fv

Foto: Instagram

Distribuie articolul: