Abdomenul este, probabil, cea mai pretențioasă parte a corpului atunci când trebuie să slăbim. Câteva trucuri care te pot ajuta în cazul în care nu prea ai reușit să ajungi la sală în ultima perioadă, deoarece ești prea ocupată cu munca (sau comoditatea și-a spus cuvântul) și ai realizat că într-o săptămâna trebuie să mergi la mare sau la nunta celei mai bune prietene. Dacă problema nu este foarte mare atunci acești pași vor rezolva rapid „situația”, iar dacă, totuși e multă muncă, atunci merită să începi procesul de slăbire cu aceste sfaturi. 

Vrei să porți rochia ta preferată care ți se potrivea perfect acum câteva luni, însă îți este teamă că nu o să îți pună în valoare corpul așa cum o făcea când ai cumpărat-o?

Toate astea te fac să te gândești că varianta cea mai potrivită pentru problemele tale este să ai un abdomen plat, așa-i?

Doar ține cont de cei 7 pași sugerați de elle.ro și rezultatele nu vor întârzia să apară.

1. Fă-ți o rutină de exerciții

Dacă vrei să ai mușchi și să scapi de grăsime în același timp, trebuie să îți organizezi câteva exerciții pe care să le urmezi trei zile pe săptămâna. Cum poți face asta? Introdu în programul tău fizic flotări și tracțiuni, fiecare în set de câte 15 repetări. Nu uita să iei o pauză între cele două timp de un minut, sărind coarda. Așa vei arde în jur de 500-600 calorii la fiecare exercițiu de acest fel.

2. Fă abdomene

Dacă îți dorești să scapi repede de aspectul neplăcut al abdomenului tău, atunci fă de 3 ori pe săptămână abdomene. Un set de 20 de abdomene ar trebi să îți fie de mare folos. De asemenea, încearcă și exercițiile de tip plank (stai nemișcată, sprijinindu-te în mâini, la fel cum ai face o flotare) timp de 30-60 de scunde, de 4 ori te vor ajută să ajungi la rezultatele dorite.

3. Ai grijă de alimentația ta

Mâncarea pe care o consumi în acestă perioadă este un factor vital pentru schimbarea pe care ți-o dorești. Fructele și legumele, precum și puiul și peștele sunt câteva dintre alimentele cu care trebuie să înlocuiești produsele bogate în zahăr.

4. Evită sarea

Pentru a reduce retenția de apă, trebuie să reduci și cantitatea de sare pe care o consumi. Îți poți condimenta mâncarea cu alte ingrediente în schimb.

5. Hidratează-te

Consumul de apă are două avantaje pentru tine – îți oferă o piele strălucitoare și un abdomen plat. Nu doar apă este cea care te ajută în acest proces, poți consumă ceaiuri verzi cu concentrație crescută de antioxidanți și fresh-uri. În plus, poți încerca apa cu infuzie din diferite fructe pentru a-i da un gust diferit.

6. Stai departe de alcool

Alcoolul te poate balona. Pentru a avea abdomenul perfect pe care ți-l dorești încearcă să eviți întreagă săptămâna consumul de alcool. Chiar și acel pahar de vin de la cină te poate afecta.

7. Spune adio stresului

Stresul și anxietatea pot grăbi producerea unui hormon numit cortizol, care provoacă creșterea în greutate chiar în zona abdomenului, așa că încearcă să te relaxezi. Meditează, citește în fiecare seară. Încearcă să îți oferi cel puțin o jumătate de oră de relaxare.

SURSA

Distribuie articolul: